Mainos

Eikö veroilmoituksen täyttö inspiroi? Tarkasta vähintäänkin nämä

Moni antaa veroilmoituksen mennä esitäytettynä sen enempää sitä edes vilkaisematta. Tarkistamalla edes nämä asiat, saatat säästää pitkän pennin.

Vähennykset:

Tarkista, että kaikki tarvittavat verovähennykset ovat ylipäätään merkattu. Vaikka monet vähennyksistä täyttyvät ilmoitukseen automaattisesti, kaikki eivät. Jos veroilmoituksesta jää puuttumaan jotain, vähennykset jäävät luonnollisesti saamatta.

Esimerkiksi työmatkakulut ja kotitalousvähennys voivat epähuomiossa jäädä merkkaamatta. Esitäytetystä ilmoituksesta puuttuu usein muitakin tulonhankkimisvähennyksiä, kuten omien työkalujen käytöstä johtuvat vähennykset.

Tiedot ja tilinumero:

Vaikka tilinumero olisikin vuodesta toiseen sama, kannattaa se katsoa varmuuden vuoksi. Myös muut henkilötiedot on syytä käydä läpi ja päivittää.

Tulot:

Jos ilmoituksesta jää puuttumaan joitain tuloja, verottaja voi katsoa verovelvollisen salanneen tiedot tahallaan. Tämä voi johtaa veronkorotukseen tai vakavissa tapauksissa jopa sakkoihin tai vankeustuomioon.

Esitäytetystä veroilmoituksesta voi puuttua tulopuolelta esimerkiksi vuokratuloja ja joitain myyntivoittoja.


Tositteita ei liitetä veroilmoituksen mukaan, mutta ne on säilytettävä kuusi vuotta verovuoden jälkeen.

Veroilmoituksen voi nykyään täydentää sähköisesti verkossa osoitteessa vero.fi. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Jos palautettuun ilmoitukseen on tullut virhe, voi tiedot lähettää uudelleen. 

Veroilmoitus on palautettava viimeistään joko torstaina 7. toukokuuta tai ensi viikon keskiviikkona 13. toukokuuta. Oma palautuspäivä selviää esitäytetyn veroilmoituksen etusivulta. Jos ilmoitusta ei palauta, katsotaan se annetuksi esitäytettyjen tietojen mukaisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.