Eikö tee mieli seksiä? Tutkimus selvitti, miten kumppani toivoisi sinun kieltäytyvän

8:10

Tutkimus selvitti, millä tavoin ihmiset haluavat tulla suhteessaan torjutuksi silloin, kun kumppani ei haluaisi harrastaa seksiä.

Yllä olevalla videolla asiaa naisen orgasmista.

Seksihalut eivät aina kohtaa viriileimmässäkään suhteessa, ja joskus on vain pakko kieltäytyä kumppanin seksiehdotuksista. Mutta miten tilanne kannattaa hoitaa kumppania loukkaamatta?

Tuoreen Journal of Social and Personal Relationships -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä haluaisi kumppaninsa tunnustavan suoraan, jos mieli ei tee seksiä.

– Olimme kiinnostuneita tästä aiheesta, sillä pariskunnat kohtaavat usein tilanteita, jolloin toinen kumppani haluaa seksiä, kun taas toinen ei, ja tämä voi olla erityisen haastava ongelma romanttisten kumppanusten navigoitavaksi. Tällaisina hetkinä ei ole aina selvää, mitä ihmiset voivat tai mitä heidän pitäisi tehdä säilyttääkseen parisuhteensa ja seksielämänsä laadun, kertoi tutkimusta johtanut James Kim Toronto Mississaugan yliopistosta Psy Postille.

Kahdessa eri kyselyssä, joihin osallistui 642 aikuista, tutkijat saivat selville osallistujien haluavan mieluummin, että kumppani torjuisi seksuaaliset lähentelyt rauhoittavalla tavalla sen sijaan, että kumppani suostuisi seksiin vain parisuhdeongelmat välttääkseen. Rauhoittavalla tarkoitetaan sitä, että kieltäytymisen tueksi kumppani esimerkiksi muistuttaa rakastavansa toista edelleen ja haluavansa tätä.

Osallistujat kertoivat olevansa tyytyväisimmillään luonnollisesti silloin, kun kumppani suostui seksiehdotukseen innokkaasti. Vähiten tyytyväisiä osallistujat puolestaan olivat silloin, kun kumppani torjui ehdotuksen turhautuneesti ja kritiikin saattelemana.

Toisessa tutkimuksessa tutkijat havaitsivat lisäksi, että seksistä kieltäytyminen rauhoittavalla tavalla ei vahingoittanut parisuhdetyytyväisyyttä. Seksin harrastaminen parisuhdeongelmien välttämiseksi ei sekään kuitenkaan aiheuttanut vahinkoa, vaan päinvastoin. Sen havaittiin olevan aina yhteydessä suurempaan päivittäiseen seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja