Ei tarvetta leikkauksille: Kohota povea helposti kuntosalilla tai kotona!

Kokeile neljän liikkeen sarjaa, jolla voit personal trainerin mukaan saada terhakkaammat rinnat.

Tasapainoisella ja oikein kohdistetulla treenillä voi kehittää eri lihasryhmiä ja lihaksia. Liikunnalla voi vaikuttaa paljon omaan ulkonäköön ja jopa siihen, miltä omat rinnat näyttävät! Pientä luonnollista kohotusta kaipaavien kannattaa olla nyt tarkkana.

Personal trainer Emma Frain paljastaa, mitkä neljä treeniliikettä saavat rinnat vaikuttamaan terhakkaammilta ja poven näyttämään suuremmalta. Liikkeet voi suorittaa joko kotona tai kuntosalilla. Ja samalla, kun rinnat saavat ryhtiä, myös muut ylävartalon lihasryhmät voimistuvat.

Povea kohottava sarja

1:28

1. Punnerrukset kohdentavat treenin loistavasti vatsa- ja rintalihaksiin. Makaa lattialla käsiesi varassa kasvot lattiaan päin. Pidä kädet tasassa ja olkapäiden alapuolella. Jännitä vatsa, pidä selkä suorana ja työnnä itseäsi ylöspäin maasta suoristaen kätesi.

Koukista kätesi kyynärpäistä takaisin 45 asteen kulmaan kehoa kohti ja laske samalla kehoasi alaspäin. Mene niin matalalle kuin pystyt ja toista liike.

2. Tämä Ympäri maailmaa -nimelläkin tunnettu liike kohdistuu tärkeisiin lihaksiin rintakehällä. Seiso jalat hartioiden levyisessä haara-asennossa, pidä kädet sivuillasi kehosi suuntaisesti pitäen painoja. Pidä käsiä lähes suorana, koukista niitä hiukan kyynärpäästä ja pidä huolta, että olkapäät ovat rentoina.

Nosta kätesi alhaalta suoraan ylös pääsi yläpuolelle. Toista liikettä ylös ja alas palauttaen kädet takaisin kehon sivuille aloitusasentoon.

3. Seuraavaksi on aika ottaa esiin jumppapallo. Tässäkin liikkeessä keskitytään nimenomaan rintalihasten treenaamiseen. Istu jumppapallolle niin, että alaselkäsi jää jumppapallon päälle, polvesi ovat koukistettuina ja jalat tasaisesti maassa nojaten jumppapalloon päin. Katse on kattoa kohti.

Pidä molemmissa käsissäsi käsipainoja. Aloita pitämällä kädet suorina rintasi päällä. Kyynärpäät voivat olla hiukan koukistettuina. Laske käsiä rinnan päältä hitaasti suorina sivuille niin, että kätesi ovat suorina sivuillasi kehon suuntaisesti ja kämmenet osoittavat ylös. Palaa aloitusasentoon käyttämällä rintalihaksiasi: Tuo kädet painoineen taas yhteen rintakehän päälle.

4. Tuttu ojentajalihaksia treenaava liike toimii hyvin myös poven kohottamiseen. Istu tuolin tai laatikon päällä pitäen kämmeniä tasaisesti reunalla. Nosta peppusi ylös ja ota askel poispäin istuimesta, jotta jalkasi ovat tasaisesti lattialla ja takapuolesi on ylhäällä linjassa lantion kanssa.

Taivuta itseäsi 90 astetta kyynärpäistä ja laske kehoasi lattiaa kohti kuitenkaan koskematta sitä. Työnnä sitten itsesi takaisin ylös aloitusasentoon suoristamalla kädet.

Personal trainer suosittelee toistamaan kaikkia liikkeitä peräkkäin 12–15 kertaa, ja sen jälkeen pitämään minuutin tauon ja toistamaan sarjan neljä kertaa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä myös yhtä liikettä 12 toistoa, levätä 30 sekuntia ja toistaa samaa harjoitusta 3–4 kertaa ennen kuin siirryt seuraavaan liikkeeseen.

Lähde: Sun

***

Katso videolta ohjeet muutamaan rintoja kohottavaan lisäliikkeeseen!

0:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja