Tällä hinnalla harvinainen Birkin myytiin Turengissa: "Ei siitä rymylaukkua kannata tehdä"

Tällainen on luksuslaukku, josta maksetaan jopa 300 000 euroa 9:18
Katso video: Mikä tekee Hermésin Birkin-laukusta niin arvokkaan? Vuorinen toi asusteen näytille MTV Uutiset Liveen.

Suomessa huutokaupattu Hermés-muotitalon Birkin-laukku myytiin huomattavasti edullisempaan hintaan kuin mitä meklari aiemmin arvioi.

Filmitähtien ja kuninkaallisten käsivarsilta tuttu Birkin-laukku myytiin viikonloppuna huutokauppakeskus Turengissa 9800 eurolla. Vasarahinnan päälle tulevien maksujen jälkeen ostaja pulitti asusteesta reilut 11 000 euroa, meklari Petri Vuorinen kertoo.

Aiemmin Vuorinen arvioi, että laukusta olisi oltu valmiita maksamaan 20 000–40 0000 euroa.

– Huutokauppalaitos ei ole ikinä tyytyväinen hintaan, se haluaisi aina vaan enemmän ja enemmän, Vuorinen nauraa MTV Uutisille.

Hän luonnehtii, että tavaran myyntiin jättävistä lopullinen kauppahinta on aina liian halpa, ostajien mielestä tavara on taas joka kerta liian kallista.

Birkinin osti "sijoitusyhtiön oloinen yritys"

Birkin-laukkuja pidetään jopa sijoituskohteina. Vuorinen paljastaa, että Turengissa kaupatun käsilaukun osti "sijoitusyhtiön oloinen yritys".

Millainen sijoitus laukku sitten on? Laukkaava inflaatio on tehnyt elämisestä kaikin puolin kalliimpaa, Venäjän hyökkäys Ukrainaan lisää taloudellista epävarmuutta. Kannattaako tässä tilanteessa pistää tuhansia haisemaan saadakseen merkkilaukun olalleen?

Vuorinen uskoo, että nykytilanne saa ihmiset säästämään, mutta erityisille esineille löytyy aina ostajansa. Parempien aikojen koittaessa meklari arvioi luksustavaroiden hintojen jälleen nousevan. Kenties Birkinin ostaja oli siis oikeaan aikaan liikkeellä.

Nappaa videolta vinkit, joilla kerrytät pikkuisen lisää säästöjä sukanvarteen. Juttu jatkuu videon alla.

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45
Katso video: Pikkuisen lisää sukanvarteen?  Testaa helpot rahansäästökikat.

Kalleimmillaan Birkin-laukuista on Vuorisen mukaan maksettu yli 300 000 euroa. Satojen tuhansien laukku on meklarin mukaan valmistettu harvinaisesta materiaalista, kuten alligaattorin nahasta, ja koristeltu timanteilla tai kullalla.

Myös julkisuuden henkilöille, kuten Kardashianeille tai kuningatar Elisabethille, tehdyistä laukuista ollaan valmiita maksamaan suuria summia niiden tullessa myyntiin.

Missä arvolaukkua kannattaa käyttää?

Missä huippukallista laukkua voi sitten käyttää? Vuorinen näkee, että asuste sopii käsikynkkään esimerkiksi häissä tai muissa juhlissa, joissa on tarkoitus edustaa.  

– Ei kai siitä nyt ihan rymylaukkua kannata tehdä. Että jos on kovat polttarit tiedossa, niin ehkäpä jättäisin sen vielä sinne kotio vitriiniin siinä kohdin, meklari hekottelee.

Toki joillekin Birkin voi olla ihan käyttölaukku. Siitä kannattaa kuitenkin pitää hyvä huoli, jos asusteen arvon haluaa säilyvän.

Puhtaasti sijoitukseksi ostettu Birkin todennäköisesti jää hyllyn päälle ihasteltavaksi.

Päihittääkö halpa kalliin ruokarintamalla? Testasimme pakastealtaasta löytyvän sushin, markettisushin ja ravintolasushin ja arvioimme voittajan.

Voiko marketista ostettu sushi voittaa ravintolasushin? 6:23
Katso video: Halpa vs. kallis – voiko marketista ostettu sushi voittaa ravintolasushin?

Lue myös:

    Uusimmat