Suomalaiseen huutokauppaan on tulossa myyntiin harvinaislaatuinen sijoituskohde: "Parempi sijoitus kuin kulta huonona aikana"

Tällainen on luksuslaukku, josta maksetaan jopa 300 000 euroa 9:18
Huutokauppayrittäjä Petri Vuorinen toi MTV Uutisten studioon kyseisen harvinaislaatuisen laukun näytille.

Hermès-muotitalon haluttu Birkin-laukku on nähty monien filmitähtien ja kuninkaallisten käsivarsilla vuosien saatossa. Nyt sellainen on tulossa myyntiin suomalaiseen huutokauppaan.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Huutokauppakeskus Turenkiin on tulossa viikonloppuna huutokaupattavaksi harvinainen laukku, jollaista ei ihan mistä tahansa voi itselleen ostaa. Kyseessä on Birkinin HAC 32 (Haut à Courroies).

Laukku on toisiksi pienintä kokoa, minkä huutokauppayrittäjä Petri Vuorinen arvioi olevan etu ja tekevän mallista entistä halutumman. Kyseistä mallia ei myöskään valmisteta enää.

– Noin 20 000–40 000 voisi hyvinkin arvioida hinnaksi, Vuorinen arvioi hintaa, jolla Turenkiin tuotu laukku tullaan huutamaan.

Huutokauppatalo ei yleensä kerro, mistä myytävät tavarat ovat kotoisin. Vuorinen tekee kuitenkin pienen poikkeuksen ja raottaa hieman salaisuuksien verhoa MTV Uutiset Liven studiossa.

– Sen verran, että tämä laukku on Suomen presidentillisestä suvusta meille tullut huutokauppaan, Vuorinen paljastaa.

Parempi sijoitus kuin kulta?

Vuorinen kertoo, että joihinkin kyseisen laukun malleihin on vuosien, jopa vuosikymmenten jonot. Niin haluttu laukku se on. Esimerkiksi Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabetilla tiedetään olevan kyseisiä laukkuja kokoelmissaan. Eräs yksityiskohta erottaa Hermèsin muista suurista muotitaloista.

– Hermès ei ole ikinä antanut tällaista, vaan on aina myynyt. Eli laukut on aina ostettu heiltä, Vuorinen kertoo.

Laukkua ei siis ole koskaan lahjoitettu kenellekään julkimolle, vaan jokaisen on täytynyt ostaa laukku, jos sellaisen on halunnut. Laukun arvosta kertoo jotain myös se, että sitä pidetään erinomaisena sijoituskohteena.

– Muistan lukeneeni Forbesista, että he uskovat Hermèsin laukun olevan parempi sijoitus kuin kulta huonona aikana, ja kultakin on aika hyvä sijoitus kuitenkin, Vuorinen huomauttaa.

Viikonloppuna Huutokauppakeskus Turengilla on kyseisen Birkinin lisäksi tulossa noin 2 000 erilaista kohdetta kaupattavaksi aina Rolex-kellosta betoniautoon.

– Viime viikolla oli paikka paikoin ihan ruuhkaa. Ihmiset toivat mielettömiä esineitä, Vuorinen paljastaa.

Katso yllä olevalta videolta huutokauppayrittäjä Petri Vuorisen haastattelu harvinaislaatuisesta Birkinistä kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat