Ei kovin älykästä! Näin syö maailman toiseksi älykkäin mies

Maailman toiseksi älykkäin mies luottaa ravintoasioissa pillereiden voimaan.

Omega3-pilleri, lasten aspiriinia. Rick Rosner aloittaa aamunsa pillereillä.

Rosner on maailman toiseksi älykkäin mies. Guinessin ennätystenkirjan mukaan miehen älykkyysosamäärä on 192; niin sanotun tavanomaisen pulliaisen ÄO on tavallisesti noin sata.

Rosnerin mukaan pillereiden popsiminen saa hänen aivonsa toimimaan paremmin. Mies ei tunnu välittävän siitä, ettei tiede tue hänen väitteitään.

Rosner ei tyydy pelkkiin lääkkeisiin. Hän käy tavallisesti viidellä eri kuntosalilla joka päivä. Treeniä vauhdittavat lääkkeet, joiden tarpeellisuuden Rosner on määritellyt itse, vaikka onkin tunnustanut, ettei ole lääkäri. Muita ammatteja hänellä on ollut useita – Rosner on työskennellyt esimerkiksi rullaluistelevana tarjoilijana, Jimmy Kimmel -sarjan käsikirjoittajana, ovimiehenä ja alastonmallina! Nettisivullaan hän kuvaa itseään "typerysneroksi".

Näitä Rosner nappailee

Omega3-kalaöljykapseleita

Puolikas aspiriini päivässä. Rosner kertoo, että halpakaupasta saa vuoden aspiriinit dollarilla.

Diabeteslääkettä – eikä hänellä edes ole diabetestä.

Verenpainelääkettä. Rosner tarvitsee sitä omien sanojensa mukaan siksi, että kykenisi ajamaan autoa Los Angelesissa ilman verenpaineen nousua.

Lisäksi…

Glukosamiinia, multivitamiineja, maksan toimintaa tehostavaa pilleriä, monia erilaisia vitamiineja ja nivelten terveyttä edistäviä pillereitä. Lista on loputon.

Rosner myös paikkaa huonoja ruokailutottumuksiaan syömällä kuitukarkkeja ja rasvasieppareita. Rosnerin mukaan kuitukarkit tosin lisäävät vessakäyntejä. Outoja neuvoja on muitakin.

– Kuori suurin osa pizzan juustosta pois pizzan päältä. Se maistuu silti pizzalta, Rosner neuvoo.

Hän nimeää kahvin ainoaksi "aivohuumeeksi", joka toimii.

– Se ei tee minusta fiksumpaa, mutta pitää minut valppaana.

Kuka on älykkäin?

Sekopäiseltä vaikuttavasta pillerirutiinista huolimatta Rosner on kuitenkin "vain" maailman toiseksi älykkäin mies. Kuka on älykkäin?

Neroja listaavan psiq.orgin mukaan kärkeä pitää 198 älykkyysosamäärällä kreikkalainen tohtori Evangelos Katsioulis. Guinessin ennätysten kirjan mukaan Kim Ung-Yongilla on maailman korkein varmistettu älykkyysosamäärä – 210. Hän oli NASAn palveluksessa jo teini-ikäisenä ja aloitti yliopisto-opinnot kolmevuotiaana.

Myöskin NASAlla työskennelleen ja Princetonin yliopistosta jo 22-vuotiaana valmistuneen Christopher Hiratan älykkyysosamääräksi on arvioitu 225; nelikymppinen, useita kirjoja kirjoittanut Terence Tao sen sijaan saattaa omata 230 pisteen älykkyysosamäärän.

Kaikkien tunteman tiedemiehen, Stephen Hawkingin, älykkyysosamäärä on 160. Tiedemies Albert Einsteinin ÄO:n on arveltu olevan 160-190. Shakkilegenda Garry Kasparovin ÄO on 190. Hän on nuorin shakin maailmanmestari.

Kaikki nerot eivät ole tiedemiehiä. Esimerkiksi Emmy-patsaita voittaneen ja Oscar-ehdokkuuksia saaneen näyttelijä James Woodsin ÄO on 180. Joidenkin lähteiden mukaan näyttelijä Sharon Stonen ÄO on 154.

Lue myös:

    Uusimmat