Ei ilmanraikastimelle – 5 luonnollista tapaa saada koti tuoksumaan ihanalle

Haluaisitko asuntosi tuoksuvan hyvältä, muttet pidä keinotekoisista ja kemiallisista ilmanraikastimista? Kokeile näitä viittä vinkkiä ja tee itse kotiisi luonnollinen ja edullinen ilmanraikastin. Huomaat asuntosi tuoksuvan paremmalta kuin koskaan!

Onko luoksesi tulossa käymään tärkeitä vieraita? Tuoksuuko asuntosi tunkkaiselle, vaikka haluaisit sen tuoksuvan raikkaalle ja kutsuvalle? Ainoa vaihtoehto ei ole kaupasta ostettava ilmanraikastin. Näin saat asuntosi tuoksumaan hyvälle kotikonstein.

1. Kaneli

Onko mitään ihanampaa tuoksua kuin vastaleivotun omenapiiraan tuoksu? Mikäli et ehdi leipoa, mutta haluat asuntosi tuoksuvan kuin olisit juuri häärännyt keittiössä, heitä muutama omenaviipale ja kanelitanko paistinpannuun ja anna tuoksun levitä asuntoosi.

2. Havunoksa

Käydessäsi kävelyllä tai hiihtämässä luonnon keskellä, nappaa mukaan muutama havunoksa. Pistä havut maljakkoon keittiön tai olohuoneen pöydälle. Näin saat metsänraikkaan tuoksun asuntoosi.

3. Sekoitus sesongin suosikkeja

Valitse lempimausteesi ja laita ne kauniiseen kulhoon. Kokeile esimerkiksi kanelitankoja, muskottia, tähtianista, neilikkaa ja kardemummaa.

4. Liljat

Hemmottele itseäsi ja osta kotiisi liljoja. Sen lisäksi että ne kaunistavat huonetta, liljoista vapautuu myös voimakas kukkainen tuoksu ympäri asuntoa.

5. Sitrushedelmät

Säästä syömiesi appelsiinien, sitruunoiden ja mandariinien kuoret. Laita kuoret kiehuvaan veteen, ja lisää halutessasi joukkoon mausteita kuten inkivääriä, kanelia tai neilikkaa. Anna seoksen kiehua muutama minuutti ja jätä seos sitten hellalle levittämään sitruksista tuoksua huoneilmaan.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat