Kuortin ABC:n läheltä löytyneen kuolleen miehen viimeiset karmeat hetket – syyttäjä: Uhrin pää ja sukuelimet oli leikattu irti, ruumis paloiteltiin asunnossa muovipusseihin

0:28

Syyttäjän haastehakemus viime lokakuussa Joutsan Leivonmäellä tapahtuneesta henkirikoksesta on erittäin järkyttävää luettavaa.

24-vuotias mies joutsalaismies on myöntänyt poliisille surmanneensa 35-vuotiaan joutsalaismiehen yksityisasunnossa. Myös toinen jutun syytetyistä on myöntänyt osallisuutensa muun muassa ruumiin kuljettamiseen. Kolmas mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Murhajutun oikeuskäsittely alkoi tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.

Syyttäjän mukaan teosta epäilty mies oli lyönyt vahvasti päihtynyttä uhria kasvoihin niin, että tämä oli kaatunut lattialle ja menettänyt tajuntansa. Tämän jälkeen mies oli hakenut asunnon keittiöstä 35 senttiä pitkän sahalaitaisen veitsen.

Hän oli mennyt polvillaan olleen uhrin eteen ja viiltänyt kaulaa veitsellä useilla viilloilla niin, että terä oli uponnut läpi pysähtyen kaularankaan. Uhri oli yrittänyt puolustautua hyökkäystä vastaan käsillään.

Teon lopuksi uhrin pää sahattiin veitsellä kokonaan irti, jonka jälkeen se oli heitetty asunnon seinään.

Uhri oli vahvassa humalassa

Syyttäjän mukaan on tekoa pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä ottaen huomioon uhrin vahvasta päihtymystilasta johtunut ilmeinen puolustuskyvyttömyys, käytetyn väkivallan laatu ja määrä sekä tekijän osoittama surmaamispyrkimys.

Uhrin veren alkoholipitoisuus oli kuolinhetkellä 3,5 promillea. Lisäksi hän oli käyttänyt kannabista ja amfetamiinia.

Kuoleman jälkeen toinen mies oli leikannut uhrilta sukupuolielimet. Ne oli piilotettu margariinirasiassa keittiön roskakoriin. Tämän jälkeen mieskaksikko meni kolmannen miehen asunnolle pyytäen tätä mukaansa. Asunnolle palattiin kolmannen miehen pakettiautolla. Miehen asunnolta oli otettu mukaan saha.

Asunnolla ruumis vedettiin vessaan. Uhrin surmannut mies sahasi uhrin raaja kerrallaan paloihin niin, että ruumiin kädet sahattiin irti olkapäiden kohdalta ja jalat sahattiin irti reisien yläosan kohdalta. Raajat pakattiin muovipusseihin.

Ruumiin torso ja pää nostettiin asunnosta otettuun lakanaan ja kädet sekä jalat nostettiin lakanaan muovipusseissa. Ruumis nostettiin pakettiautoon, jonne myös kaikki tekijät siirtyivät.

Ruumista kuljetettiin pakettiautossa tuntien ajan

Syyttäjän näkemyksen mukaan ruumista on kuljetettu tuntien ajan pakettiautolla. Tekijöiden tarkoituksena on ollut hävittää ruumis hautaamalla tai polttamalla.

Lopulta paloiteltu ruumis jätettiin Kuortin ABC:n parkkipaikalle, jossa se oli nostettu sorakasan viereen.

Poliisi otti nyt murhasta syytetyn miehen sekä toisen miehen kiinni ABC Kuortin alaparkilta. Pakettiautoa kuljettanut mies oli poistunut paikalta. 

Poliisi sai tiedon henkirikoksesta, kun murhasta syytetyn äiti oli soittanut hätäkeskukseen ja kertonut poikansa tappaneen ihmisen. Noin kaksi tuntia myöhemmin myös poika oli soittanut hätäkeskukseen ja kertonut henkirikoksesta. 

Syyttäjä vaatii päätekijälle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Kahdelle muulle miehelle syyttäjä vaatii noin vuoden mittaista vankeutta hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja