Shakkipeli päättyi käsittämättömän raakaan väkivaltaan: Murhasta syytetyn äiti soitti hätäkeskukseen ja kertoi poikansa tappaneen jonkun – poliisit löysivät paloitellun ruumiin Kuortin ABC:lta

0:28

Lokakuussa Pertunmaalla Kuortin ABC-huoltamon parkkipaikalta löydettiin pressulla peitelty paloiteltu ruumis.

Lokakuun 17.-18. välisenä yönä viime vuonna yksityisasunnossa Joutsan Leivonmäellä tapahtui erittäin väkivaltainen ja raaka murha.

Murhasta syytetty mies kertoi poliisin esitutkinnassa, että ennen tekoa hän, uhri sekä kolmas mies olivat pelanneet shakkia. Miehen mukaan 35-vuotias uhri oli voittanut pelin, ja yhtäkkiä lyönyt miestä nyrkillä. Tähän mies oli vastannut lyömällä uhria pari kertaa, minkä seurauksena hän kaatui lattialle ja menetti tajuntansa hetkeksi.

Tällä välin tekijä hakija keittiöstä puukon, jolla viilsi uhrin kaulan auki kaularankaan saakka. Henkirikoksen hän oli viimeistellyt leikkaamalla uhrin pään irti. Uhrilta oli myös leikelty sukupuolielimet. Lopuksi ruumis oli paloiteltu asunnon vessassa.

Paloitteluun oli osallistunut myös kolmas, jonka miehet olivat hakeneet asunnolle aiemmin. Tällä miehellä oli käytössä pakettiauto, johon paloiteltu ruumis myöhemmin siirrettiin.

Kun paloiteltu ruumis oli nostettu autoon, alkoi tuntikausia kestänyt päämäärätön ajelu. Kolmikko oli hakenut erään tuttunsa luota polttopuita, bensiinikanisterin ja käteistä ruumiin hävittämistä varten. Tämän jälkeen he ajoivat Kuortin ABC:lle, missä auto tankattiin, bensiinikanisteriin otettiin bensiiniä ja miehet hakivat syötävää.

Pressuilla peitelty ruumis löytyi parkkipaikan läheltä

Seuraavaksi miehet ajelivat pitkin metsäautoteitä etsien sopivaa hävityspaikkaa ruumiille. Kun sopivaa paikkaa ei löytynyt, palasivat he takaisin ABC:lle.

Ruumis jätettiin pressuilla peiteltynä huoltoaseman parkkipaikan lähistöllä olevan sorakasan viereen. Myös kaksi miestä jäivät paikalle, mutta pakettiautoa ajanut mies poistui paikalta.

Poliisi sai tiedon henkirikoksesta, kun päätekijän äiti ilmoitti hätäkeskukseen, että hänen poikansa on kertonut tappaneensa ihmisen. Vajaat pari tuntia tästä puhelusta myös uhrin surmannut mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi henkirikoksesta.

Poliisi tavoitti miehet huoltoaseman rekkaparkkipaikalta. Myös autoa ajaneeseen mieheen saatiin yhteys ja hän tuli takaisin huoltoasemalle.

Seinät kauttaaltaan veressä

Kun poliisi puhutti miehiä, selvisi, että henkirikos oli tapahtunut joutsalaisessa asunnossa. Esitutkintapöytäkirjan mukaan poliisien mennessä asuntoon, sen seinät olivat kauttaaltaan veressä. Vessan lavuaarissa oli mustakahvainen veitsi, pesukoneen päällä sahalaitainen puukko sekä saha. Kaikista löytyi uhrin DNA:ta.

Myös naapurit kertoivat heränneet asunnosta yöllä kuuluneisiin ääniin. Yhden naapurin mukaan asunnosta kuulunut ääni oli "ihan kuin päätä lyötäisiin seinään".

Paloittelumurhan käsittely alkoi eilen Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä. Syyttäjä vaatii päätekijälle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Kahdelle muulle miehelle syyttäjä vaatii noin vuoden mittaista vankeutta hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja