Mainos

Eettinen joululahja löytyy harvoin kaupasta

Kuva: Futureimagebank

Suomen kuluttajaliitto muistuttaa eettisistä joululahjoista - kiireettömyydestä, tunteesta ja esimerkiksi hemmottelulahjakorteista.

Joulun lähestyessä kulutusvimma kasvaa monella. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut eettisen kuluttamisen projektipäällikkö Juha Beurling Suomen Kuluttajaliitto ry:stä muistuttaa jouluostoksille lähteviä kestävästä kulutuksesta ja krääsän lyhytikäisyydestä. Hän kehottaa ihmisiä panostamaan eettisiin lahjoihin.

- Eettinen joululahja on tunnetta, sitä on hyvin vaikea ostaa kaupasta. Se on esimerkiksi lahjakortti hierontaan, jossa ihminen rentoutuu, Beurling kertoo.

Jouluna tavataan kuluttaa myös paljon ruokaa ja yleensä jouluruokia syödään vielä uudenvuoden kynnykselläkin.

- Jouluruokaa tulisi ostaa vain sen verran kuin pystyy hyvällä ruokahalulla syömään. Kinkuntähteet voi käyttää esimerkiksi hernekeittoon, Beurling muistuttaa.

Myöskin joululahjojen paketointiin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuluttajaliitto vinkkaa paketoimaan lahjat kankaisiin, näin pienimmätkään lapset eivät pääse repimään papereita, vaan kankaat voi kerätä ja käyttää uudestaan.

Juha Beurling ei kuitenkaan pidä asioita mustavalkoisina. Marketista voi käydä ostamassa joulukoristeita ja kyllä joululahjapinosta voi vähän krääsääkin löytyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.