Edellislennolla 26 koronatartuntaa – kaikkia eilen saapuneen Skopjen-koneen matkustajia ei saatu silti testattua Turussa: "Kaikki pyrittiin testaamaan"

Koronan pakkotestit lentokentällä - miten toteutuu? 9:06
Katso myös video: Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoi lentokenttien koronatesteistä MTV:n Uutisaamussa.

Kone saapui Pohjois-Makedoniasta tiistai-iltana. Aiemmin lauantaina Skopjesta saapuneella lennolla todettiin 26 koronatartuntaa.

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksa kertoo saamiensa raporttien pohjalta, että tiistain koneessa oli yhteensä 146 matkustajaa. Heistä saatiin testattua yli 90 prosenttia, joten hieman alle 10 prosenttia jäi testaamatta.

– Testausta, pakkokaranteenia ja julkisen liikenteen käytön kieltoa koskeva informaatio oli toimitettu lentoyhtiölle. Tietojemme mukaan asiasta oli kuulutettu sekä kentällä että koneessa, Liuksa kertoo MTV Uutisten sähköpostihaastattelussa. 

Liuksalla ei ole tietoa, oliko joillain matkustajilla jo koronaoireita tai olivatko he jo tehneet koronatestin ennen saapumista. 

– Kaikki pyrittiin testaamaan, myös testituloksen saaneet, koska testitulos kuvaa vain testitilannetta. Lentoyhtiö oli edellyttänyt maskin käyttöä. Me jaoimme myös lentokentällä maskeja, Liuksa kertoo turvatoimista. 

Testaus toteutettiin Liuksan mukaan lentokentän osoittamissa tiloissa. Näytteenottajat olivat asianmukaisesti suojautuneita, ja esimerkiksi turvaväleistä annettiin opastusta koko ajan.

Liuksa kertoo, että lauantain lennolle tulleiden tiedot on ohjattu kotikuntiin, joissa tartuntataudeista vastaava lääkäri asettaa heidät karanteeniin. Turkulaiset on asetettu karanteeniin.

– Vain kourallinen jäi Turkuun. Pääosa siirtyi Uudellemaalle, hän sanoo. 

MTV Uutiset ei tavoittanut Turun kaupungin tartuntatautien ylilääkäri Jutta Peltoniemeä haastatteluun Turun koronatestauksista. 

Lue myös:

    Uusimmat