Duca suojeli jäihin pudonnutta isäntäänsä sudelta – näin kotijoukot palkitsevat sankarikoiran

Sankarikoira Duca suojeli isäntäänsä suden lähestymiseltä 6:32

Jukka Ehto kohtasi Duca-koiransa kanssa suden lähietäisyydeltä.

Kankaanpään Leväsjoen varrella asuvat Jukka Ehto ja Krista Antila olivat maaliskuussa tekemässä etätöitä kotonaan, kun havahtuivat ulkoa kuuluvaan kovaan koiran haukuntaan.

Ulos päästyään Ehto huomasi metsän rajassa kävelevän suden, jonka myös Duca-koira oli huomannut ja haukkui tätä raivoisasti.

Duca oli peltoaukiota halkovan joen toisella puolella. Ehto lähti ylittämään jokea, ja putosi yllättäen jäihin.

Kun omistaja yritti nousta jäistä ylös, sekoitti pakkaa samaan aikaan susi, joka huomasi Ehton putoamisen. Tällöin Duca-koira puuttui peliin.

– Duca syöksyi Jukan ja suden väliin haukkuen. Duca sai ajettua suden pois ja tällä välin Jukka pääsi ylös joesta, Antila kertoo.

Ehto kertooi perjantaina MTV Uutisaamun haastattelussa, että susi oli lähimmillään muutamien metrien päässä hänestä.

– Sitähän on vaikea sanoa, mitä olisi voinut tapahtua, jos koiraa ei olisi ollut. Olen miettinyt sitä jälkeenpäin paljonkin. Siinä kohtaa olin huolissani Ducasta ja hän varmaan minusta.

– Onneksi episodi päättyi onnellisesti eikä kukaan loukkaantunut. Voidaan vain arvailla, miten siinä olisi käynyt. Susi oli todella lähellä.

Suomen Kennelliitto palkitsi Ducan sankarikoiran arvonimellä. Myös kotona Kankaanpäässä on juhlat tiedossa. Sankarikoiralle on luvassa ainakin jauhelihakakku.

Lue myös:

    Uusimmat