Dubaissa kadonnut Tiina Jauhiainen puhuu ensimmäistä kertaa kauhun hetkistä prinsessan pakomatkalla – uhattiin tappaa, pideltiin laivan reunalla

1:01

Suomalainen Tiina Jauhiainen osallistui Dubain prinsessan pakomatkaan huvijahdilla. Dubaissa kadonnut Tiina Jauhiainen kertoo nyt ensimmäistä kertaa Detained in Dubai -järjestön sivulla, mitä Dubain prinsessan pakomatkalla tapahtui ja kuinka suomalaista Jauhiaista uhkailtiin.

Dubain prinsessan Sheika Latifa Al Maktoumin, amerikkalais-ranskalaisen tiedustelupalvelun viranomaisen Hervé Jaubertin ja suomalaisen Tiina Jauhiaisen laivaan hyökättiin 4. maaliskuuta tämän ollessa Intian vesillä Goan kohdalla.

"Elämäni pelottavin kokemus"

15 miestä nousi laivaan täysin mustiin pukeutuneena ja naamioituneena, rynnäkkökiväärein ja lasertähtäimin aseistautuneena.

– He käyttivät kaasua, jotta laiva täyttyisi savusta. Se oli elämäni pelottavin kokemus. Miehet osoittivat minua ja Latifaa lasertähtäimillä ja uhkailivat ampua ja tappaa minut, Jauhiainen kuvailee Detained in Dubain tiedotteessa.

Jauhiainen kertoi, että miesjoukko oli toistuvasti uhannut tappaa hänet, he painoivat hänet väkisin maahan, pitivät häntä laivan reunalla ja uhkasivat heittää hänet mereen. 

Joukko miehiä, joka koostui Intian salaisesta palvelusta sekä intian rannikkovartiostosta vei Jauhiaisen pitkäaikaisen ystävän, Dubain prinsessan Latifan mennessään eikä Jauhiainen ole kuullut Latifasta sen jälkeen.

Pidätyksen yhteydessä Latifa oli huutanut hakevansa poliittista turvapaikkaa ja pyytänyt miehiä mieluummin ampumaan hänet kuin lähettämään prinsessan takaisin Arabiemiraatteihin.

"Dubai ei ole turvallinen"

Aikaisemmin Sheikki Mohammed Bin Rashid al-Maktoumin tytär nauhoitti itsestään videon Youtubeen, jossa hän kertoi isänsä tekemästä väkivallasta ja aikeistaan paeta.

Laivalla ollut ranskalais-amerikkalainen Hervé Jaubert kertoo, että  Arabiemiraattien viranomaisten näkemyksen mukaan Latifan pakomatkassa auttaminen oli islamilaisen lain vastaista ja tytär pitäisi palauttaa takaisin isälleen.

Jokainen laivalla ollut palautettiin takaisin Arabiemiraatteihin ja pidätettiin. Heitä kuulusteltiin kahden viikon ajan ja vastineeksi vapaudestaan heidät pakotettiin allekirjoittamaan arabiankielinen tunnustus, jota he eivät ymmärtäneet. Heille sanottiin, että mikäli he eivät allekirjoittaisi tunnustusta, heitä uhkaisi kuolemantuomio.

Jauhiaiselle kerrottiin, että tämä ei olisi turvassa edes Suomessa, jos hän koskaan puhuisi tapahtumista.

– Sheikki Mohammed on yksi maailman mahtavimmista ihmisistä ja hän voi hakea sinut mistä tahansa maailmassa ja tuoda takaisin, viranomainen totesi.

Suomeen palattuaan Jauhiaiselle vielä soitettiin Arabiemiraateista ja tätä muistutettiin tunnustuksesta, jonka tämä oli tehnyt.

– Pelkään Latifan, Hervén ja Nostromo-laivan miehistön puolesta. Silti siitä, mitä meille tapahtui, on puhuttava. Dubai ei ole turvallinen kenellekään.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja