Down-tyttö Enya pääsi muotilehden kanteen: "Tämä tuntuu ihan unelta!"

Hollantilaisnainen, jolla on Downin oireyhtymä, toivoo voivansa esimerkillään murtaa syndroomaan liittyviä stereotypioita.

26-vuotiaalla hollantilaisella somevaikuttaja Enyalla on Downin syndrooma. Viime viikolla hän poseerasi Alankomaiden Glamour-lehden kannessa, kertoo Yahoo!Lifestyle -sivusto. Kuva on nähtävissä Enyan Instagram-tilillä, jota hänen siskonsa ylläpitää.

– Tämä tuntuu ihan unelta! Enya hehkutti kuvatekstissä.

– Ensimmäinen kerta, kun itse pääsen lehden kanteen, mutta ensimmäinen kerta myös Hollannissa niin, että joku, jolla on Downin syndrooma, pääsee lehden kanteen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Enya kiittää Glamour-lehteä saamastaan mahdollisuudesta ja siitä, että lehti edistää sellaista maailmaa, joka ei sulje ketään ulkopuolelle. Hän toivoo, että tällainen teko ei jäisi yhteen kertaan, vaan että se avaisi ovia niin, että muutkin lehdet ja brändit sekä toisetkin tahot alkaisivat toimia samoin.

– Toivon, että meistäkin tulee standardi muoti- ja kauneusteollisuudessa.

– Näen, että muutos on jo alkanut. Olemme vasta alussa, mutta suunta on oikea. Me kaikki voimme vaikuttaa tähän muutoksen ja meidän pitääkin edesauttaa sitä!

Stereotypiat romukoppaan

Enya kertoi helmikuussa Alankomaiden Elle-lehdelle, että hän perusti Instagram-tilin, kun hänen siskonsa Céline sitä ehdotti. Sosiaalista mediaa aktiivisesti seuraava sisko oli huomannut, että kentällä ei ollut vaikuttajia, joilla on älyllinen kehitysvamma, joten hän rohkaisi Enyaa aloittamaan tilin, jolla tekisi meikkivideoita ja inspiroisi muita omalla tyylillään.

Maaliskuussa Britannian Vogue-lehden haastattelussa Enya kertoi, että hänen Instagram-tilinsä tavoitteena on rikkoa stereotypioita. 

– Yritän saada ihmiset ymmärtämään minua sellaisena kuin olen ja että ei ole tarvetta lokeroida ihmisiä.

– Haluan näyttää, että minulla on kiva elämä ja että voin tehdä (miltei) mitä vain ja että minulla on tulevaisuus täynnä unelmia.

Testaa alla olevan videon avulla, erotatko nykymuodin ysäristä!

Mikäs vuosi nyt onkaan? Katso, erotatko nykymuodin ysäristä! 2:09

Lue myös:

    Uusimmat