Muotijätin mainoksessa ylistetty yksityiskohta – "Ensimmäistä kertaa koskaan näen mallin…"

Koru- ja asustesuunnittelija Jenni Ahtinen puhuu kuulokojeisiin liittyvästä häpeästä 1:52
Koru- ja asustesuunnittelija Jenni Ahtinen puhuu kuulokojeisiin liittyvästä häpeästä.

Somessa kiitellään muotijättiä, jonka korvakorumainos tuo kuulovammat näkyville.

Kuurona syntynyt brittimalli Natasha Ghouri esittelee ASOS-verkkokaupan katalogissa korvakorua kuulokoje näkyvillä. Kyseessä on sisäkorvaistute, sähköinen kuulokoje, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat joko kuuroja tai kärsivät vaikeasta kuulovammasta.

Kuten asiasta kertova Fox News nostaa esille, ilmestys on kerännyt sosiaalisessa mediassa runsaasti kehuja.

Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

 

– Ensimmäistä kertaa koskaan näen mallin, jolla on kuulonalenema, saati sitten korvakorumallin. Kaltaisilleni ihmisille tällainen näky on todella virkistävä, itsekin heikentyneestä kuulosta kärsivä Twitter-käyttäjä @asiasmith_16ylistää.

Hänen Twitter-päivityksensä on sittemmin kerännyt yli 32 600 tykkäystä ja 1 200 jakoa. Somesuosion ansiosta aiheeseen ovat tarttuneet myös monet mediat.

Somessa on kiitelty sitä, että ASOS tuo esille kuulovammaisia sekä heidän tarvitsemiaan apuvälineitä ja normalisoi asiaa. Esimerkiksi vuonna 2017 suuttumusta aiheutti mainos, jossa esiintyvän mallin sisäkorvaistute oli muokattu jälkikäteen pois.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoo, että yli 5 prosenttia maailman ihmisistä tarvitsee apua heikentyneen kuulonsa vuoksi. Kuulovammaisten määrä on kasvussa, ja vuonna 2050 arviolta joka kymmenes ihminen kärsii ongelmasta.

Vammaisuudella ei ole väliä

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

ASOS-verkkokaupan mainoskuvassa esiintyvä malli kertoo olevansa otettu häntä itseäänkin koskevista kehuista. 

– Esittelen myös heidän vaatteitaan ja niin edelleen. Joten pelkkien korvakorujen esittely ei ole suurin saavutukseni. Yritän todistaa, ettei sillä ole mitään väliä, mikä vamma sinulla on. Sinä pystyt siihen, Natasha Ghouri kirjoittaa Twitterissä.

Hän kiittää mallitoimistoaan, joka on uskonut naiseen alusta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat