Prinssi Harry ja herttuatar Meghan suorittivat viimeisen edustustehtävänsä – tällainen suhde herttuaparin ja muiden kuninkaallisten välille jää: "Perhe on todella yrittänyt"

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Brittihovin sisäpiiristä kerrotaan, että Harry ja Meghan tulevat pysymään kuninkaallisen perheen rakastettuina jäseninä lähdöstäänkin huolimatta. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa kuninkaallisen perheen riveissä maanantaina 9. maaliskuuta. Tammikuun alussa pariskunta kohautti maailmaa ilmoittamalla aikeistaan vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, muuttaa Pohjois-Amerikkaan sekä työskennellä jatkossa taloudellisesti itsenäisinä brittihovista. 

Herttuaparin viimeinen virallinen edustustehtävä oli Kansainyhteisön jumalanpalveluksessa maanantaina. Virallisesti he jättävät hovin ja menettävät HRH-tittelinsä (hänen kuninkaallinen korkeutensa) 31. maaliskuuta. 

Kohupäätös on aiheuttanut runsaasti spekulaatiota muun muassa sen suhteen, miten uutinen otettiin vastaan kuninkaallisen perheen jäsenten kesken. 93-vuotias kuningatar Elisabet kertoi tammikuussa virallisen kantansa asiasta, jonka mukaan hänen pojanpojallaan Harrylla ja Meghanilla on hänen sekä muun kuninkaallisen perheen täysi tuki asiassa. 

Hovin sisäpiiriläisten mukaan tämä asia ei ole muuttunut, ainakaan kuningattaren osalta. Herttuapari on tietojen mukaan Elisabetille yhä erittäin tärkeä ja rakas. Kuningatar Elisabet antoi oman osoituksensa tästä muun muassa kutsumalla parin kirkkoon sunnuntaina. Tämä oli lähteiden mukaan selkeä osoitus kuningattarelta siitä, että monarkia tukee herttuaparia päätöksessään. 

Harryn ja Meghanin kohupäätöstä seurasi sarja neuvotteluja ja pohdintoja kuninkaallisen ydinperheen jäsenten kesken siitä, millaista elämää pari voisi jatkossa elää. Harry ja Meghan olisivat muun muassa halunneet kaupallistaa oman Sussex Royal -brändinsä, mutta kuningatar Elisabet linjasi, ettei tämä käy. Vaikka Harryn ja Meghanin kerrotaan harmistuneen tästä päätöksestä, on tietojen mukaan kuninkaallinen perhe yrittänyt silti tukea herttuaparia parhaansa mukaan. 

– Perhe on todella yrittänyt tehdä yhteistyötä ja olla niin kiltti ja rakastava kuin mahdollista, kun he ovat aloittamassa tätä uutta kulkuaan, hovin sisäpiiristä kerrotaan.

Harryn ja Meghanin kerrotaan pyrkineen osoittamaan myös omilla toimillaan, etteivät he ole hylkäämässä kuninkaallista perhettä. Parin kerrotaan esimerkiksi vierailleen salaa kuningatar Elisabetin Kansainyhteisön järjestössä hiljattain. 

Aiemmin on uutisoitu, että muun muassa Harryn isälle prinssi Charlesille sekä isoveljelle prinssi Williamille Harryn ja Meghanin päätös olisi tullut täytenä yllätyksenä sekä heidän olleen erittäin pettyneitä siihen. Harry ja William kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan maanantaina Kansainyhteisön jumalanpalveluksessa ja tapaaminen oli katselijoiden mukaan kaikkea muuta paitsi lämmin. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja