Disney heittää haasteen Netflixille Disney+:lla – palvelu avautuu ensi vuonna

Viihdejätti Disney on kertonut jälleen lisätietoja sen omasta odotetusta Netflixin haastavasta suoratoistopalvelusta tulosjulkistuksensa yhteydessä.

Disneyn tulevan palvelun nimeksi on nyt paljastettu Disney+. Se on avautumassa ensi vuoden jälkipuoliskolla, mutta tiettävästi aivan aluksi vain Yhdysvalloissa. Palvelun vauhdikkaasta laajentumisesta muualle maailmaan saattaa kuitenkin viestiä palvelulle jo nyt avattu ennakkosivu, joka on käännetty myös esimerkiksi suomeksi.

Disney+:n sisältö tulee koostumaan laajasti Disneyn eri sisällöistä, mukaan lukien myös Marvel ja Star Wars -sisältö. Tunnetuista tuotantoyhtiöistä Disneyn alle lukeutuvat lisäksi myös Lucasfilm ja Pixar.

Disney on ostamassa myös 21st Century Foxin liiketoiminnot 71,3 miljardin dollarin jättikaupassa. Disney saa tässä kaupassa itselleen muun muassa X-Menin, Avatarin, Simpsonit, FX Networks -kanavat ja National Geographicin.

Suoratoistopalvelun sisällöksi on luvassa paljon myös uutta. Marvelin hahmoista Loki tulee saamaan oman sarjansa osana Disney+:aa. Lisäksi Star Wars -elokuva Rogue Onesta tehdään palveluun pohjustava Cassian Andoriin keskittyvä sarja.

Tulossa on myös muun muassa uusi versio The High School Musicalista, uusi animaatiosarja Pixarin Monstereista sekä uusi kausi Star Wars: The Clone Warsista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja