Diego Maradonan ystävä paljasti: legenda toivoi kuoleman jälkeen ruumiilleen harvinaista erityiskäsittelyä – perhe päätti toisin

2:28
Maradona haudattiin Buenos Airesissa – valtava joukko faneja seurasi kadulla, kun suuruuden arkku saapui haustausmaalle

Harvoilla ihmisillä oli valtaa sanoa Diego Maradonalle ei tämän elämän aikana, mutta jalkapallolegendan perhe vaikuttaa asettuneen edesmenneen suuruuden erityislaatuisen viimeisen pyynnön tielle.

Keskiviikkona sydänkohtaukseen 60-vuotiaana kuollut Maradona oli tätä lähellä olleen toimittajan Martin Arevalon mukaan esittänyt koronaeristyksen aikana ystävilleen toiveen, että hänet kuolemansa jälkeen balsamoitaisiin ja asetettaisiin nähtäville. 

– Kun idea patsaasta ensin esitettiin, hän sanoi: "Ei, haluan heidän balsamoivan minut", Arevalo kertoi TyC Sportsille ja vahvisti asian Reutersille.

Arevalo oli yksi harvoista Maradonan luottamuksesta nauttineista toimittajista. Toimittaja kertoo Maradonan halunneen pysyä "heidän kanssaan ikuisesti".

Presidentti Juan Peron ja tämän vaimo Eva Peron ovat Argentiinan modernissa historiassa aiemmin balsamoidut suurhenkilöt.

Kun Maradona esitti idean balsamoinnista, yksi paikalla olleista oli tämän asianajaja Matias Morla. Tämä ehdotti, että Maradona muuttaisi pyyntönsä viralliseen ja kirjalliseen muotoon yhdessä oikeusistuimen notaarin kanssa. Toimenpiden suoritettiin argentiinalaismedioiden mukaan lokakuun 13. päivä. 

Morla ei ole vastannut Reutersin pyyntöön kommentoida asiaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja