Diego Maradonaa hoitanut lääkäri avautuu jalkapallolegendan kuolemasta: "En ole syyllinen"

Maradona haudattiin Buenos Airesissa – valtava joukko faneja seurasi kadulla, kun suuruuden arkku saapui haustausmaalle 2:28
Videolla kuvaa Diego Maradonan hautajaissaattueesta.

Jalkapallolegenda Diego Maradona menehtyi viime keskiviikkona 60-vuotiaana. Nyt Argentiinassa tutkitaan häntä hoitaneen lääkärin Leopoldo Luquen toimia. 

Poliisi oli tehnyt sunnuntaina kotietsinnän lääkärin kotiin ja klinikalle. Luquen toimia tutkitaan mahdollisen kuolemantuottamuksen vuoksi. Maradonan tyttäret olivat pyytäneet tutkimusta lääkityksestä, jota jalkapallolegendalle annettiin Luquen ja hänen tiiminsä toimesta viime kuukausien aikana. 

Argentiinalaislehti Clarinin mukaan ruumiinavauksessa ei ole löytynyt mitään epäilyttävää, mutta tapaus tutkitaan mahdollisien laiminlyöntien varalta. Norjalaislehti VG oli sunnuntaina paikalla Luquen pitämässä lehdistötilaisuudessa.

– Meillä oli iso ryhmä kasassa ja teimme kaikkemme Diegon hyväksi. Hän oli ihminen, joka ei pitänyt lääkäreistä ja psykologeista, Luque sanoi.

Luque kertoo, että Maradona ei halunnut olla sairaalassa.

– Meillä ei ollut perusteita saada häntä sinne, emmekä voineet pakottaa häntä. Kaikki testitulokset olivat kunnossa. Niistä ei voinut nähdä mitään. Hän kuoli luonnollisesti, Luque kertoi.

– Hän oli ystäväni ja olimme erittäin läheisiä. En ole syyllinen hänen kuolemaansa, Luque jatkoi kyynelehtien.

Maradonan asianajaja Matias Morla vaati viime viikolla tutkintaa koskien jalkapallolegendan kuolemaa.

– Ambulanssilla kesti yli puoli tuntia saapua paikalle. Tämä on rikollista. Tätä faktaa ei voi sivuuttaa ja haluaisin, että asia tutkitaan, Morla sanoi.

Luquen mukaan hän ei olisi voinut tilata ambulanssia, jos Maradona ei olisi itse halunnut sitä. Hän kertoo yksityiskohtaisesti Maradonan löytymisestä.

– Joku soitti minulle talosta ja sanoi, että tilanne ei näytä hyvältä. Soitin ambulanssin ja pyysin heitä lähettämään helikopterin. Sitä en tiedä, miksi kukaan talossa ei soittanut ambulanssia.

Lääkäri kertoo, että Maradona oli surullinen. 

– Teimme kaikkemme vaikealle ja sairaalla potilaalle, joka teki kuolemaa 20 vuoden ajan. Saimme hänet jäämään klinikalle muutamaksi päiväksi, mutta emme voineet pidätellä häntä. Hän oli henkilö, joka eli yksinäistä elämää. Minusta tuntuu, että hän luovutti taistelun, Luque sanoi.

Luque ei osaa sanoa, miksi poliisi tutkii häntä. 

– En tiedä, olin hänen ystävänsä ja teen työtä heidän kanssaan. En tiedä, mihin tutkinta perustuu, mutta se selviää minulle pian. En piilottele mitään. Tein kaikkeni ja olen ylpeä työstäni. Olen todella pahoillani, mutta tein todella kaikkeni.

Lue myös:

    Uusimmat