Dialyysissä kolmesti viikossa käyvä Mikko tukee joukkoirtisanomisella uhkaavien hoitajien vaatimuksia, mutta huoli kasvaa – "Kyllähän se vähän pelottaa"

Mikko tarvitsee dialyysihoitoa kolme kertaa viikossa – mitä tapahtuu, jos hoitajia ei kohta enää ole? 4:30
Näin Mikko Saarela kommentoi hoitajien joukkoirtisanomisen mahdollisia seurauksia.

Vantaalaisen Mikko Saarelan on munuaissairautensa vuoksi käytävä Helsingissä dialyysissä kolmesti viikossa. Nyt kun hoitajat uhkaavat joukkoirtisanoutumisilla, tilanne saa hänet huolestumaan.

– Kyllähän se vähän pelottaa, hän toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Saarela ei usko, että tilanne vaikuttaa hänen dialyyseihinsä, jotka ovat elämää ylläpitäviä hoitoja. Sen sijaan hän pohtii, saadaanko kaikki ihmiset hoidettua ja esimerkiksi tutkimuksiin. Tutkimusten ja vastaavien peruminen johtaa hoitovelkaan sekä pahimmillaan hoidon viivästymiseen ja taudin pahenemiseen.

"Olen täysin hoitajien puolella"

Munuais- ja maksaliiton puheenjohtajana Saarela tietää, että monilla potilailla huoli on lisääntynyt ja se näkyy myös yhdistykselle tulleissa yhteydenotoissa.

Saarelalle on kuitenkin selvää, millä puolella hän työtaistelussa on.

– Olen ihan täysin hoitajien puolella.

– Olen tässä yli 50 vuotta sairaalaelämää katsellut enemmän ja vähemmän ja tutustunut aika moniin hoitajiin ja heidän töihinsä. Kyllä minulla riittää ymmärrystä siihen, että he tarvitsisivat lisää palkkaa ja työoloihinsa kohennusta, Saarela kertoo.

"Hoitajapula on ollut todellisuutta jo ennen tätä"– tällaiset terveiset sairaanhoitaja lähettää päättäjille 0:48
Katso videolta, millaiset terveiset sairaanhoitaja Tico lähettää päättäjille.

Lue myös:

    Uusimmat