Devil's Rock Pinot Grigio 2002

  • Saksa, Rheinhessen
  • St. Ursula, QbA Rheinhessen
  • Alkon numero: 577607
  • Hinta 6,94 €

Bingenissä toimiva St. Ursulan viiniliike on yksi Pfalzin moderneimmista viinitaloista ja se kuuluu müncheniläiseen Binderer- yhtymään. Viinintekijä Jakob Feltes käyttää vain alueen parhaita pinot gris- rypäleitä tuottaakseen viiniä. Samoin hän valvoo jatkuvasti viinitarhoja sekä viinintekoprosessia. Binderer-yhtymällä on toimintaa myös Korsikassa ja Meksikossa ja se vie viiniä yli kahteenkymmeneen maahan.

Devils Rock oli ensimmäinen saksalainen viinisarja jolle luotiin uuden-maailman imago. Tämän viinin rypäleet ovat kasvaneet Rheinhessenissä. Viini on käynyt viileässä lämpötilassa terästankeissa viljellyn hiivakannan avulla. Viinisarja on saanut nimensä erikoisen muotoisen kivimonumentin mukaan, joka tarujen mukaan oli itse pirun ruokapöytä.

Viini on ulkonäöltään kirkas ja väriltään hieman kehittynyt vaaleankeltainen. Tuoksu on puhdas, raikas ja nuori. Siinä on intensiivinen hedelmäinen ote, jota korostaa hento aprikoosin ja mausteiden tuoksu. Maku on puolikuiva mutta silti tasapainoisen hapokas. Maussa korostuu sama hedelmäisyys ja mausteisuus kuin tuoksussakin. Jälkimaku on keskipitkä päättyen hentoon mausteiseen makuun. Tasapainoinen ja helppo viini niin seurustelukäyttöön kuin rennommallekin naposteltavalle. tarjoa viini noin 8-asteisena. Tätä viiniä ei kannata varastoida vaan se on parhaimmillaan nuorena ja raikkaana.

Minkä kanssa?

Tämä on oiva viini illanistujaisiin pikkupurtavan kanssa. Toisaalta aromaattisemmat ja mausteisemmat ruoat kuten aasialaiset wokki-ruoat sekä makeanmausteiset curry-ruoat toimivat hyvin. Tässä on mutkaton viini mutkattomaan ruokaan.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja