David Bowien peilipintainen Mini on automaailman kameleontti

Harva tietää, että musiikin edesmennyt supertähti jätti jälkensä myös automaailmaan.

Krominen tai peilipintainen urheiluauto, miten asian haluaakaan tulkita, liitetään usein osaksi arabimaailman pröystäilevää autokulttuuria.

Kun autoksi vaihdetaan sympaattinen Mini ja auton suunnittelijaksi musiikkimaailman kameleontti David Bowie, saadaan merkitykseltään aivan jotain muuta oleva taideteos. 

Bowie suunnitteli tämän kyseisen yksilön merkin 40-vuotisen taipaleen kunniaksi vuonna 1999. Auto on kauttaaltaan peilipintainen. Jopa ikkunat on päällystetty heijastavalla materiaalilla.

Kun ensimmäinen Mini rullasi tuotantolinjalta ulos vuonna 1959, se kohtasi yllättyneen ja epäileväisen yleisön. Oli yleisesti tiedossa, että Amerikassa ajettiin valtavan kokoisilla autoilla – amerikkalainen sodanjälkeinen elämäntyyli kuvasti kehitystä.

Mini kuitenkin vastasi taloudellisemmille autoille ilmestyneeseen kysyntään ja on onnistunut säilyttämään suosionsa vuosikymmenten ajan.

Vuonna 1999 nähtiin muitakin taiteellisia näkemyksiä kansan suosikkiautosta, sillä David Bowien lisäksi muun muassa Cliff Richards, Paul Smith ja Kate Moss pääsivät suunnittelijan puikkoihin. Autot olivat näytillä kolmen kuukauden ajan London Design Museumissa.

Lue myös:

    Uusimmat