Daniel Ståhlin leiri ihmeissään: Islannista jysähti sokkitulos – "En voi sanoa muuta kuin että olen todella yllättynyt"

Daniel Ståhlin valmentaja Vésteinn Hafsteinsson menetti 31 vuotta vanhan kiekonheiton Islannin ennätyksen, kun Reykjavikista kuului kummia. Gudni Valur Gudnason kiskaisi keskiviikkona täysin puskista uudeksi Islannin ennätykseksi 69,35 ja nousi tämän kauden maailmantilaston kolmoseksi.

Vésteinnin vanha Islannin ennätys oli 67,64. Gudnasonin vanha oma ennätys oli sen sijaan ennen keskiviikkoa 64,77, ja hän oli tällä kaudella kiskaissut parhaimmillaan 62,76.

Edellisessä kisassaan elokuun lopulla Gudnason oli heittänyt kauden perustasonsa mukaisesti 59,93, mutta yhtäkkiä tuohon napsahti samalla paikkakunnalla Reykjavikissa lähes yhdeksän ja puoli metriä lisää mittaa. 

24-vuotias Gudnason pamautti keskiviikkona toisella kierroksella kauden parhaakseen 63,09. Seuraava laaki kantoi miehen omiin ennätysmittoihin 65,71, ja viidennellä kierroksella irtosi sitten todellinen mammuttiheitto: Islannin ennätys 69,35.

– En voi sanoa muuta kuin että olen todella yllättynyt, Daniel Ståhlia valmentava Islannin entinen ennätysmies Vésteinn Hafsteinsson sanoi Aftonbladetin mukaan.

Daniel Ståhl huipputasoisen kiekkokisan voittoon Zagrebissa 3:02
Daniel Ståhl heitti tiistaina Kroatian Zagrebissa 68,87.

Vésteinn lähetti samalla onnittelut uudelle ennätysmiehelle, Gudnasonille, josta hän ei tiennyt ennalta paljoakaan. Vésteinn muisti miehen heittäneen viime vuonna Dohan MM-kisoissa karsinnassa päälle 53 metriä (53,91) ja jääneen loppukilpailun ulkopuolelle. Lisäksi Vésteinn muisti Gudnasonin 59,93 metrin tuloksen tämän edellisestä kisasta.

– Samalla tiedän, että kyse on lahjakkuudesta, joka on heittänyt pitkälle aiemminkin. Tiedän kuitenkin liian vähän mielipiteen muodostamiseksi, Vésteinn tuumi.

Kauden kansainvälinen kärkitulos on ruotsalaisen Ståhlin 71,37. Gudnasonin edellä maailmantilastossa on Ståhlin lisäksi Jamaikan Fedrick Dacres tuloksella 69,67.

Lue myös:

    Uusimmat