Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Daniel Ricciardolta uhmaavaa puhetta uusista F1-autoista – "Ohitan kaksi kerralla"

6:16
Videolla C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen selventää kauden 2021 uudistuksia.

Renault’n tähtikuljettaja Daniel Ricciardo odottaa jo innolla vuoden 2021 uusia autoja ja niihin liittyviä sääntömuutoksia.

Tällä hetkellä käytössä olevat F1-autot tuotiin kuninkuusluokkaan vuonna 2017. Kyseisten uudistusten myötä autoista tuli huomattavasti nopeampia, mutta takana olevilla oli paljon vaikeampaa seurata edessä ajavaa autoa, mikä hankaloitti ohittamista.

Ricciardon mukaan autot näyttävät erittäin tyylikkäiltä, mutta eivät ole välttämättä kaikista paras mahdollinen vaihtoehto kilpa-ajoon autojen leveyden ja seuraamisen vaikeuden vuoksi. Ricciardo ei usko, että nopeammat ja leveämmät autot hyödyttivät F1-sarjaa lainkaan.

– Se ei ehkä ollut paras juttu. En halua sanoa, että opimme virheistämme, mutta opimme ja menemme eteenpäin, Ricciardo toteaa GP Todayn mukaan

F1 julkisti Austinin kisaviikonlopun alla vuodeksi 2021 käyttöön astuvia sääntömuutoksia. Tulevien F1-autojen aerodynaamisilla ratkaisuilla haetaan nykyistä parempaa kilpailua kuljettajien välille. Edellä ajavaa autoa on helpompi seurata, jolloin ohituksia ja rengas rengasta vastaan -taisteluita pitäisi saada enemmän.

Tämä miellyttää tyylikkäistä ja rohkeista ohituksistaan tunnettua Ricciardoa, joka lyö pöytään jopa kovan lausunnon tulevista suorituksistaan uusilla autoilla.

– Kun muut ohittavat yhden auton, minä ohitan kaksi kerralla. Niin sitä tilannetta täytyy katsoa, Ricciardo vakuuttaa itsevarmana.

Vaikka uusien autojen myötä ohittamisen mahdollisuudet paranevat, ei Ricciardo kuitenkaan usko, että ohittamisesta tulee liian helppoa.

– Se pistää meidät puolustamaan myös paremmin. En usko, että ohittaminen tulee olemaan helppoa, eikä siitä tule sellaista, mitä jokainen pystyy tekemään. Kaikki yrittävät puolustaa kovemmin. Kun on enemmän mahdollisuuksia tarjolla, se tarkoittaa kaikille parempaa jännitystä, Ricciardo toteaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja