Daniel Ricciardo puhui suunsa puhtaaksi F1-kohuhetkestä Max Verstappenin kanssa: "Haistakaa paska – ansaitsette tämän"

Daniel Ricciardo on kertonut avoimesti kohukolaristaan Max Verstappenin kanssa Azerbaidzhanin GP:ssä kaudella 2018. 

Ricciardo ja Verstappen romuttivat Red Bull -autonsa tallitoverien välisessä kolarissa huhtikuussa 2018. Nykyään Renault'ta edustava aussikuski on puhunut aiheesta avoimesti Beyond the Grid -podcastissa. 

– Minut otettiin ensin varikolle, ja myöhemmin Max palasi eteeni radalle, minkä jälkeen olin raivoissani. Sanoin radioon, että Max varmaan päästää minut ohitseen, mutta kisainsinöörini totesi, että "ajat kisaa Maxin kanssa". Se tarkoitti sitä, ettei tallimääräystä tulisi, Ricciardo muistelee. 

– Hämäsin häntä. Sisäpuolella oli alkujaan tarpeeksi tilaa, mutta hän sulki linjan ja me törmäsimme. Rehellisesti sanottuna ajattelin törmäyshetkellä, että "kuka välittää, he ansaitsevat tämän". Se oli minun rehellinen tunnetilani. En ollut surullinen pistemenetyksestä. Tunteeni oli "haistakaa paska, jätkät". Kaikki näkivät sen tapahtuvan. 

Ricciardo sanoo, että hän teki seuraavalla viikolla päätöksen jättää Red Bull. 

– Mutta sitten menimme Monacoon kuukautta myöhemmin ja koin huikean hetken. Ajattelin, että olin vain tunteiden vallassa Bakussa, mutta tuosta tilanteesta oli vaikea jatkaa eteenpäin, Ricciardo toteaa viitaten voittoonsa klassikkokisassa. 

Ricciardon ensimmäinen kausi Renault'lla oli pettymys. Red Bull puolestaan otti harppauksen eteenpäin Hondan moottorikumppanina. 

Lue myös:

    Uusimmat