Dallas Starsin pelaajat järkyttyivät mystisestä valmentajanvaihdosta – puristivat silti hienon voiton: "Hullu päivä"

Dallas Starsin lähtö NHL-otteluun New Jersey Devilsiä vastaan ei ollut ihanteellinen, sillä Stars antoi valmentaja Jim Montgomerylle potkut vain kymmenen tuntia ennen ottelun alkua.

Vastuun otti väliaikainen valmentaja Rick Bowness. Joukkue otti tilanteen hyvin vastaan ja voitti 2–0.

– Aika erikoinen päivä, hyökkääjä Radek Faksa sanoi Starsin nettisivuilla. 

Montgomeryn potkujen tarkka syy on edelleen hämärän peitossa. GM Jim Nill perusteli ratkaisua epäammattimaisella käytöksellä, mikä jättää paljon tulkinnanvaraa. 

Nill kertoi, että potkuihin johtunut tapaus sattui viime viikolla, ja hän sai tiedon siitä sunnuntaina. Montgomeryä ei kuitenkaan epäillä pelaajiin kohdistuneesta fyysisestä tai henkisestä väkivallasta. 

Stars on sarjataulukossa hyvissä kyttäilyasemissa Läntisen konferenssin villi kortti -paikalla. 

– Puhuimme ennen ottelua, että me osaamme pelata jääkiekkoa. Meidän pitää tuoda se esiin, Starsin veteraanipelaaja Joe Pavelski sanoi. 

Nollapelin pelannut maalivahti Ben Bishop muistutti, että Starsilla on koossa kokenut joukkue. 

– Urheilussa ihmiset saavat potkuja ja heidät myydään. Ei ole kovin paljon aikaa reagoida, vaan täytyy palata töihin. Pysyimme hyvin pelipäivän rutiineissa, Bishop sanoi. 

"Tulin työskentelemään Jimin kanssa"

Yksi iso kysymys on, joutuuko Stars maksamaan Montgomerylle loppuajan palkan. Hänellä oli neljän vuoden diilistä kaksi vuotta jäljellä. Yhden vuoden palkka on noin 1,45 miljoonaa euroa. 

Väliaikainen valmentaja Bowness kuvaili niin ikään päivää hulluksi. 

– Olen innoissani, kun pääsin taas penkin taakse, mutta en olisi halunnut sen tapahtuvan tällä tavalla. Tulin tänne työskennelläkseni Jimin kanssa. 


Lue myös:

    Uusimmat