Dallas-sarjan luoja David Jacobs, 84, on kuollut

Öljysuvusta kertovan Dallas-sarjan luoja David Jacobs on kuollut. 

Suositun Dallas-sarjan luoja ja käsikirjoittaja-tuottaja David Jacobs on kuollut 84-vuotiaana 20. elokuuta.

Dallas-sarjasta tuli maailmanlaajuinen ilmiö ja Yhdysvaltain television ensimmäinen saippuasarjamenestys Peyton Place -tv-sarjan jälkeen. Dallasia esitettiin 1978–1991. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jacobsin suuri intohimo oli kirjoittaa romaani, joka sai kuitenkin väistyä tv-töiden rinnalta.

Dallas-sarja kertoi Ewingin öljysuvun eri vaiheista. Kolmannen kauden lopussa tapahtunut päähenkilö J.R. Ewingin ampuminen nosti ohjelman yhdeksi kaikkien aikojen katsotuimmista ja sai aikaan loputtomasti otsikoita. 

Jacobs teki myös Dallasin spin-off-sarjan nimeltään Knots Landing, jota esitettiin 1979–1993. Jacobs oli rakastanut ruotsalaisen ohjaajan Ingmar Bergmanin vuoden 1973 elokuvaan Kohtauksia eräästä avioliitosta ja näki Knots Landingin sen amerikkalaisena vastineena.

Jacobs käsikirjoitti myös paljon muita tv-sarjoja, mutta Dallasin tai Knot Landingin kaltaiseen suosioon ne eivät yltäneet. 

Dallas palasi hetkeksi vuosina 2012–2014, mutta Jacobs ei ollut enää uuden version tekemisessä mukana. The Guardianin mukaan hän jopa ”vihasi” sitä. 

Jacobs oli naimisissa Dianan kanssa, jonka kanssa he avioituivat vuonna 1977. Hänellä on Dianan kanssa kaksi lasta, Aaron ja Molly, sekä yksi lapsi Alby ensimmäisestä avioliitostaan.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat