Curry-braatvurstikeitto ja kaurasämpylät 29.3.2000

toim. Kati Nappa
4 porkkanaa
pala selleriä
8 perunaa
1 tl öljyä
1-2 rkl currya
chiliä
1,5 l vettä
400g bratwurstia
2 omenaa
suolaa
1 dl kevytkermaa

Kuori porkkanat ja selleri. Leikkaa ne paloiksi. Kuori ja lohko perunat. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry ja chili. Anna kiehahtaa ja lisää vesi. Lisää porkkanat ja selleri. Anna kiehua hetki. Lisää perunalohkot. Keitä, kun- nes juurekset ovat hieman pehmenneet.

Leikkaa braatvurstit paloiksi ja lisää ne keittoon. Kuori omenat ja lohko ne. Lisää omenalohkot keittoon. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Muasta suolalla ja kevytkermalla.

Tarjoa tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Kaurasämpylät


2 dl vettä
1/2 pala hiivaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet ja anna turvota hetki. Lisää muut aineet koko ajan sekoittaen. Varo, ettei taikinasta tule liian kovaa.

Pane jauhoja hieman pöydälle. Tee taikinasta pötkö, josta leikkaat sopivia sämpylöitä. Pane sämpylät hetkeksi pitettynä nousemaan uunipellille lämpöiseen paikkaan. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 min.

Lue myös:

    Uusimmat