Coloradon päävalmentaja vaikuttui Joonas Donskoin hattutempusta: "Rakastan sitä, että hän asettaa aina joukkueen itsensä edelle"

Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar oli ylpeä uransa ensimmäisen hattutempun iskeneestä Joonas Donskoista.

Suomalaisen kaksi ensimmäistä osumaa syntyivät ottelun toisessa erässä ja hattutempun kruunannut maali päätöserässä.

Kolmannessa maalissa Donskoi purjehti koko kentän läpi, harhautti vähäeleisellä siirrolla ovelasti kokeneen Predators-puolustajan Dan Hamhuisin ja laukoi läpi päästyään lähietäisyydeltä kiekon ohi Pekka Rinteen tilalle viidennen maalin jälkeen vaihdetun Juuse Saroksen.

– Rakastan sitä, että hän asettaa aina joukkueen itsensä edelle. Olen huomannut sen hänestä, Bednar kehui suomalaista ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Donskoi pelasi pääosin ottelussa samassa ketjussa Nathan MacKinnonin ja Matt Calvertin kanssa.

– Se, mistä todella tykkäsin hänen esityksessään tänään, oli kiekon suojaaminen hyökkäysalueella. Hän löysi vapaat välit ja pääsi maalipaikoille. Hän ja Calvert tekivät raskaat työt, antoivat kiekon ”Macille”, menivät maalille ja Mac heitti vain kiekkoa heille. He saivat palkkion likaisesta työstään, Bednar jatkoi.

Avalanche on viimeksi hurjastellut hyökkäyspäässä yhdeksän maalia joulukuun yhdeksäs päivä vuonna 2007, kun se voitti St. Louis Bluesin lukemin 9-5.

Ketjun muista osapuolista Calvert teki tehot 1+1 ja MacKinnon 1+3. Donskoi on pelannut ketjussa Mikko Rantasen ollessa loukkaantuneena.

27-vuotias Donskoi on tehnyt tällä kaudella nyt 16 ottelussa kahdeksan maalia ja antanut kolme syöttöä.

Lue myös:

    Uusimmat