CIA listasi paikat, joissa ihminen elää pisimpään – katso!

CIA on listannut paikat, joissa väestö elää pisimpään – välimerellinen ruokavalio, varakkuus, runsas liikunta ja rento elämänasenne auttavat sittenkin pitkälle!

Huffington Post -sivusto uutisoi CIA:n tekemästä tutkimuksesta, jossa vertailtiin eri maiden elinajanodotteita. Vertailussa huomioitiin muun muassa kuolintilastojen sukupuoli-, ja ikäjakaumaa sekä kiinnitettiin huomiota tapaturmaisesti kuolleiden ihmisten määrään, sekä väestön elinoloihin.

Jos siis haaveilet pitkästä elämästä, ota mallia näistä maista.

10. Italia

Keskimääräinen elinajanodote 81,86 vuotta

Italialaiset elävät keskimäärin 3,37 vuotta pidempään kuin amerikkalaiset. Huffington Postin asiantuntijoiden mukaan tämä johtuu välimerellisestä ruokavaliosta ja runsaasta antioksidanttien saannista, joita he saavat muun muassa oliiviöljystä ja punaviinistä. Tämä ehkäisee muun muassa korkeaa kolesterolia ja sydänsairauksia.

9. Australia

Keskimääräinen elinajanodote 81,9 vuotta

Australialaiset kärsivät verrattain vähän ylipainosta, eivätkä he tupakoi yhtä innokkaasti. Myös terveydenhuolto on siellä erinomaista.

8. Hong Kong

Keskimääräinen elinajanodote 82,12 vuotta

Aktiivinen elämäntyyli ja terveellinen ruokavalio näkyvät hongkongilaisten terveydessä.

7. Guernsey

Keskimääräinen elinajanodote 82,24 vuotta

Ranskan Normandian rannikolla sijaitseva alueella asuvat ihmiset ovat verrattain varakkaita, minkä vuoksi he myös huolehtivat terveydestään syömällä laadukasta ruokaa ja harrastamalla liikuntaa. Maassa on melko matala verotus, mutta hyvät palkat.

6. Andorra

Keskimääräinen elinajanodote 82,5 vuotta

Andorrassa vietetään paljon aikaa ulkona: patikkareittejä ja hiihtokeskuksia on paljon, ja ihmiset ovat tottuneet aktiiviseen elämäntyyliin. Tämä alentaa stressiä ja ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia.

5. San Marino

Keskimääräinen elinajanodote 83,07 vuotta

Euroopan kolmanneksi pienimmässä valtiossa ihmiset elävät keskimäärin 4,5 vuotta pidempään kuin Amerikassa. Syy voi löytyä paitsi varakkaasta väestöstä myös turvallisesta työympäristöstä – maan tärkeimmät elinkeinot ovat turismi ja pankkitoiminta, mikä vähentää esimerkiksi tapaturmaisia kuolemia työpaikoilla.

4. Singapore

Keskimääräinen elinajanodote 83,75 vuotta

Singaporelaiset ovat paitsi siistiä, myös pitkäikäistä porukkaa. Ruokavalio on terveellinen, sisältäen paljon kasviksia ja riisiä. Tupakoida ei voi missä, vaan savukkeita saa luvallisesti polttaa vain tarkkaan merkityillä paikoilla. Alkoholin käyttö on vähäistä, sillä se on niin kallista.

3. Japani

Keskimääräinen elinajanodote 83,91 vuotta

Japanissa ruokavalio on terveellinen: paljon kalaa ja kasviksia. Väestö saa keskimäärin enemmän omega-3-rasvahappoja, joka muun muassa alentaa verenpainetta ja vähentää sydänkohtausten riskiä, sekä ehkäisee alzheimeria.

Tämän lisäksi japanilaiset kävelevät paljon ja pitävät huolta pienestä annoskoosta.

2. Macao

Keskimääräinen elinajanodote: 84,43 vuotta

Macao, viralliselta nimeltään Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue, sijaitsee Etelä-Kiinassa. Autonominen alue menestyy taloudellisesti erinomaisesti. Etenkin uhkapelien pelaaminen on suosittua ja kasinoissa tuhlatuista rahoista jopa 70 prosenttia kilisee Macaon kassaan, jonka Macao Huffington Postin tietojen mukaan sijoittaa terveydenhuoltoon.

1. Monaco

Keskimääräinen elinajanodote: 89,68 vuotta

Rikkaiden ja kauniiden ihmisten Monacossa väestö elää pisimpään maailmassa, eikä ihme – terveydenhuolto on aivan omaa luokkaansa, ilmapiiri on rento ja ihmiset varakkaita. Monacolaiset myös suosivat välimerellistä ruokavaliota, joka useiden tutkimusten mukaan on erittäin terveellinen.

Merellinen, puhdas ja aurinkoinen ympäristö on myöskään tuskin haitaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja