Lapin Kulta Solar Kitchenin kokki Antto Melasniemi ja Chilifest-tapahtuman toiminnanjohtaja Marko Suksi vierailivat torstaiaamun Huomenta Suomessa. Keskustelua käytiin niin ruokafestivaaleista kuin suomalaisten suhtautumisesta ruokaan ylipäätään.
Ravintoloitsija ja kokki Antto Melasniemi hikoilee paraikaa Helsingin Teurastamolla, jonne on pystytetty kahden viikon ajaksi aurinkoenergialla toimiva Lapin Kulta Solar Kitchen. Haasteita kyseiselle ruokatapahtumalle aiheuttavat vaihtelevat sääolosuhteet. Ravintola ei voi toimia sateella.
– Tänään on niin paljon pilviä ja sadetta, että ei varmasti päästä kokkaamaan. Vierailevaksi kokiksi saapuu tänään Sasu Laukkonen, joten varmaan tehdään ruokaa tavallisessa keittiössä, Melasniemi kertoi aamun lähetyksessä.
Erilaiset ruokafestivaalit ja -tapahtumat on otettu Melasniemen mukaan Suomessa hyvin vastaan. Kokin mukaan ruokatapahtumia ei kannata missään nimessä rajoittaa pelkästään pääkaupunkiseudulle. Lapin Kulta Solar Kitchen onkin matkannut ympäri Suomea ja toiminut jopa -28 asteen kirpakassa pakkasessa Karikasniemessä. Myös ravintolakulttuuri on Suomessa Melasniemen mielestä mukavan avointa ja ihmiset haluavat nyt satsata ruokaan.
– Suomessa ruoka on lähtökohtaisesti todella kallista. Ihmiset kuitenkin käyvät ravintoloissa ja ovat alkaneet maksaa enemmän ja enemmän ruoasta. Nykyään ihmiset katsovat tarkkaan, mitä ostavat.
Chili-innostusta Tampereella
Samoilla linjoilla Melasniemen kanssa on myös Tampereen vuosittaisien chilifestivaali Chilifestien toiminnanjohtaja Marko Suksi-
– Kyllä suomalaisten makumaailma on todella paljon avartunut. Matkustelu ja kokkiohjelmat ovat tuoneet paljon lisää. Ihmiset haluavat kokeilla eri juttuja ja esimerkiksi chilien kasvattamisesta on tullut todella suosittua.
Tampereella 16.-18.8.2013 järjestettävillä Chilifesteillä pääsee tänä vuonna maistelemaan muun muassa chilillä maustettua mustaamakkaraa.
– Olemme löytäneet mustaanmakkaraan uuden hyvän vivahteen. Toivottavasti tamperelaiset suvaitsevat sen. Olemme nähneet paljon vaivaa, hakeneet juuri oikean lajikkeen ja tulisuuden, Suksi kertoo.
Suomen tulisin festivaali Chilifest Tampereella 16.-18.8.2013
Lapin Kulta Solar Kitchen Helsingin Teurastamolla 7.-20.8.2013
Petra Kiiski/MTV3
Uusimmat
-
11:22
Lahden murhasta vangittiin jo viides epäilty – toimi aiemmin kuskina tuhopolttomatkalla
-
11:22
Poliisi vaatii miestä vangittavaksi murhasta – yhteys Lahden murhaepäilyyn
-
11:01
Tavio selvittää päätöstään ulkoasiainvaliokunnalle, oppositiossa pöyristyttiin: "Noloa ja säälittävää Suomelta"
-
10:56
Podcast: Riina-Maija Palander esitteli vain sääriään erikoisessa missikisassa – tavoitteli paikkaa myös Miss Suomi -kilpailussa
-
10:35
Helikopteri ennennäkemättömästi ilmaan? Jopa Hornet-hävittäjillä spekuloidaan Veikkausliigassa
-
10:26
Suora lähetys: Taviolta kuohuttava Ukraina-päätös – näin kommentoi Orpo
-
10:10
Vasemmistoliiton piirijohtajilta enemmän kannatusta Meriluodolle kuin Koskelalle
-
10:05
Pöllöraati Tavion yllätyspäätöksestä: "Synkältä näyttää tämän hallituksen viesti seksuaalivähemmistöjä kohtaan"
-
10:04
Säässä tapahtuu nyt raju käänne – Pekka Pouta: Tämä on viikonlopun hyytävin hetki
-
10:01
SM-liigaseura TPS:ään liittyy kummallinen piirre – tästä on kyse
-
09:55
Kallion mysteerimötikästä paljastui porattaessa yllätys: "Kahdesta vaihtoehdosta se kiehtovampi"
-
09:51
Varusmiesliitto haluaa lisää terveydenhuollon henkilökuntaa varuskuntiin
-
09:47
Kuinka takseista saadaan turvallisia? Poliitikot vaativat tiukempia toimia
-
09:32
MTV:n tiedot: Suomi jäi Ville Tavion päätöksellä pois Ukraina-liittoumasta – syynä maininta seksuaalivähemmistöistä
-
09:29
Lähteet: Vankilassa oikeudenkäyntiään odottava P. Diddy on erityistarkkailussa
-
09:29
Autoilija, tarkista yksi oleellinen asia autostasi nyt – tästä suorituksesta rapsahti 12 päiväsakkoa
-
09:17
Heili Sirviölle, 13, muhkea stipendi – kaksi Pariisin suomalaismenestyjää palkittiin
-
09:08
Jättiveto supertähdeltä: "Tätä peliä on pelattu yli 200 vuotta, ja kukaan ei ole aikaisemmin tehnyt tällaista temppua"
-
08:39
Valtteri Bottakselta kovaa puhetta
-
08:30
Gouda, kermajuusto, edam, emmental – mitä eroa on suosikkijuustoilla?
-
Lataa lisää