Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Chili-mustamakkara ja aurinkokeittiö uudistavat ruokakulttuuria

Chilifest 2012 -tapahtuman tarjontaa.
Chilifest 2012 -tapahtuman tarjontaa.
Julkaistu 15.08.2013 14:17

Lapin Kulta Solar Kitchenin kokki Antto Melasniemi ja Chilifest-tapahtuman toiminnanjohtaja Marko Suksi vierailivat torstaiaamun Huomenta Suomessa. Keskustelua käytiin niin ruokafestivaaleista kuin suomalaisten suhtautumisesta ruokaan ylipäätään.

Ravintoloitsija ja kokki Antto Melasniemi hikoilee paraikaa Helsingin Teurastamolla, jonne on pystytetty kahden viikon ajaksi aurinkoenergialla toimiva Lapin Kulta Solar Kitchen. Haasteita kyseiselle ruokatapahtumalle aiheuttavat vaihtelevat sääolosuhteet. Ravintola ei voi toimia sateella.

– Tänään on niin paljon pilviä ja sadetta, että ei varmasti päästä kokkaamaan. Vierailevaksi kokiksi saapuu tänään Sasu Laukkonen, joten varmaan tehdään ruokaa tavallisessa keittiössä, Melasniemi kertoi aamun lähetyksessä.

Erilaiset ruokafestivaalit ja -tapahtumat on otettu Melasniemen mukaan Suomessa hyvin vastaan. Kokin mukaan ruokatapahtumia ei kannata missään nimessä rajoittaa pelkästään pääkaupunkiseudulle. Lapin Kulta Solar Kitchen onkin matkannut ympäri Suomea ja toiminut jopa -28 asteen kirpakassa pakkasessa Karikasniemessä. Myös ravintolakulttuuri on Suomessa Melasniemen mielestä mukavan avointa ja ihmiset haluavat nyt satsata ruokaan.

– Suomessa ruoka on lähtökohtaisesti todella kallista. Ihmiset kuitenkin käyvät ravintoloissa ja ovat alkaneet maksaa enemmän ja enemmän ruoasta. Nykyään ihmiset katsovat tarkkaan, mitä ostavat.

Chili-innostusta Tampereella

Chilifest 2012 -tapahtuman tarjontaa.
Chilifest 2012 -tapahtuman tarjontaa.

Samoilla linjoilla Melasniemen kanssa on myös Tampereen vuosittaisien chilifestivaali Chilifestien toiminnanjohtaja Marko Suksi-

– Kyllä suomalaisten makumaailma on todella paljon avartunut. Matkustelu ja kokkiohjelmat ovat tuoneet paljon lisää. Ihmiset haluavat kokeilla eri juttuja ja esimerkiksi chilien kasvattamisesta on tullut todella suosittua.

Tampereella 16.-18.8.2013 järjestettävillä Chilifesteillä pääsee tänä vuonna maistelemaan muun muassa chilillä maustettua mustaamakkaraa.

– Olemme löytäneet mustaanmakkaraan uuden hyvän vivahteen. Toivottavasti tamperelaiset suvaitsevat sen. Olemme nähneet paljon vaivaa, hakeneet juuri oikean lajikkeen ja tulisuuden, Suksi kertoo.

Sumo video id

Suomen tulisin festivaali Chilifest Tampereella 16.-18.8.2013

Lapin Kulta Solar Kitchen Helsingin Teurastamolla 7.-20.8.2013

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta:

Uusi festivaali Helsinkiin: Ravintolakattaus voi olla jopa artistejakin odotetumpiSuomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!" Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaHuippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaLauran "muutaman kävijän" tapahtumasta paisuikin usean kaupungin kattava spektaakkeli – hyvän ruoan ystävät suuntaavat nyt NaantaliinSuomalainen keittiö tunnetaan nyt myös Perussa! Ainutlaatuisilla ruokafestivaaleilla tarjolla makuja ”mummujen ruokapöydistä”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"