Chili-mustamakkara ja aurinkokeittiö uudistavat ruokakulttuuria

Lapin Kulta Solar Kitchenin kokki Antto Melasniemi ja Chilifest-tapahtuman toiminnanjohtaja Marko Suksi vierailivat torstaiaamun Huomenta Suomessa. Keskustelua käytiin niin ruokafestivaaleista kuin suomalaisten suhtautumisesta ruokaan ylipäätään.

Ravintoloitsija ja kokki Antto Melasniemi hikoilee paraikaa Helsingin Teurastamolla, jonne on pystytetty kahden viikon ajaksi aurinkoenergialla toimiva Lapin Kulta Solar Kitchen. Haasteita kyseiselle ruokatapahtumalle aiheuttavat vaihtelevat sääolosuhteet. Ravintola ei voi toimia sateella.

– Tänään on niin paljon pilviä ja sadetta, että ei varmasti päästä kokkaamaan. Vierailevaksi kokiksi saapuu tänään Sasu Laukkonen, joten varmaan tehdään ruokaa tavallisessa keittiössä, Melasniemi kertoi aamun lähetyksessä.

Erilaiset ruokafestivaalit ja -tapahtumat on otettu Melasniemen mukaan Suomessa hyvin vastaan. Kokin mukaan ruokatapahtumia ei kannata missään nimessä rajoittaa pelkästään pääkaupunkiseudulle. Lapin Kulta Solar Kitchen onkin matkannut ympäri Suomea ja toiminut jopa -28 asteen kirpakassa pakkasessa Karikasniemessä. Myös ravintolakulttuuri on Suomessa Melasniemen mielestä mukavan avointa ja ihmiset haluavat nyt satsata ruokaan.

– Suomessa ruoka on lähtökohtaisesti todella kallista. Ihmiset kuitenkin käyvät ravintoloissa ja ovat alkaneet maksaa enemmän ja enemmän ruoasta. Nykyään ihmiset katsovat tarkkaan, mitä ostavat.

Chili-innostusta Tampereella

Samoilla linjoilla Melasniemen kanssa on myös Tampereen vuosittaisien chilifestivaali Chilifestien toiminnanjohtaja Marko Suksi-

– Kyllä suomalaisten makumaailma on todella paljon avartunut. Matkustelu ja kokkiohjelmat ovat tuoneet paljon lisää. Ihmiset haluavat kokeilla eri juttuja ja esimerkiksi chilien kasvattamisesta on tullut todella suosittua.

Tampereella 16.-18.8.2013 järjestettävillä Chilifesteillä pääsee tänä vuonna maistelemaan muun muassa chilillä maustettua mustaamakkaraa.

– Olemme löytäneet mustaanmakkaraan uuden hyvän vivahteen. Toivottavasti tamperelaiset suvaitsevat sen. Olemme nähneet paljon vaivaa, hakeneet juuri oikean lajikkeen ja tulisuuden, Suksi kertoo.

Suomen tulisin festivaali Chilifest Tampereella 16.-18.8.2013

Lapin Kulta Solar Kitchen Helsingin Teurastamolla 7.-20.8.2013

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja