Chelsea-nuorukainen munasi kovassa paikassa! Liverpool valloitti dramaattisen Super Cupin rankkareilla

Edellinen jalkapallon Mestarien liiga -kausi pursusi dramaattisia otteluita, ja dramatiikkaa koettiin nyt myös Super Cupin loppuottelussa Istanbulissa. Mestarien liigan mestari Liverpool päihitti siinä Eurooppa-liigan voittaneen Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen lukemin 3–2.

Olivier Giroud naulasi Chelsean 1–0-maalin avausjaksolla pystysyötöstä, ja Liverpool tarjosi vastineensa toisella jaksolla: Sadio Mané survoi pallon maaliin Roberto Firminon kengänkärkiesityöstä. Ottelu eteni näin 1–1-lukemissa 2 x 15 minuutin jatko-otteluun eli niin sanotulle jatkoajalle.

Jatkot käynnistyivät Liverpoolin osumalla, kun Firmino passasi Chelsean Fikayo Tomorin längistä pallon Manélle, ja senegalilainen iski illan toisensa – laukomalla pallon yläriman kautta häkkiin.

Chelsean hätä ei ollut kuitenkaan tämän näköinen. Liverpoolin maalivahti Adrian rikkoi kohtapuoliin palloon maalin kulmalla pyrkinyttä Tammy Abrahamia, ja sinipaidat saivat rangaistuspotkun. Sen Jorginho sijoitti alakulmaan.

Enempää osumia jatkoilla ei nähty, minkä myötä ottelu huipentui rangaistuspotkukilpailussa.

Kaikki Liverpoolin rankkariampujat pyssyttivät kutinsa onnistuneesti alakulmaan: Roberto Firmino, Fabinho, Divock OrigiTrent Alexander-Arnold ja Mohamed Salah.

Chelsean Jorgingo, Ross BarkleyMason Mount ja Emerson osuivat myös vuorollaan, mutta viimeinen ampuja, Tammy Abraham, munasi. 21-vuotias englantilainen suuntasi vetonsa keskelle ja alas, ja Liverpool nappasi Adrianin torjunnalla mestaruuden.

Super Cupin voitto on Liverpoolin historian neljäs. Edellisen kerran se juhli Super Cupissa vuonna 2005.