Cheekistä julkaistaan elämäkerta – "brutaalin rehellinen"

Lokakussa julkaistava elämäkerta avaa kustantamon mukaan Cheekistä aivan uuden puolen.

Räp-artisti Cheekistä, eli Jare Tiihosesta, julkaistaan tänä syksynä elämäkerta.

Mikko Aaltosen kirjoittama JHT – Musta lammas (Otava) ilmestyy 6. lokakuuta. Kirja avaa Suomen suurimman supertähden elämästä puolen, jonka vain artistin läheisimmät ystävät ja sukulaiset ovat tähän asti päässeet näkemään. Miten katutappelijana tunnetusta lahtelaispojasta kasvoi räppäri, joka ei tunnu pelkäävän mitään, ja tekee kaiken isommin kuin Suomessa koskaan on tehty?

– Oon pitkään miettinyt, että jos joskus minusta kirjotettaisiin elämäkerta, niin uskaltaisinko kertoa kaiken kaunistelematta. Oisinko mä valmis siihen? Stadikoiden jälkeen tuli tyhjä olo ja mietin, että mitä mulla on annettavaa. Päätin, että jos vielä teen jotain, niin täytyy antaa kaikki mitä on. Siksi kirjoitin elämänkerrallisen ja täysin avoimen albumin Alpha Omega. Seuraavaksi on vuorossa saagan toinen osa, brutaalin rehellinen elämäkerta kirjan muodossa, Cheek perustelee kirjan tekemistä tiedoteessa.

– Ollaan tehty tätä yli puolitoista vuotta joka viikko. Kirjan julkaisu jännittää, koska vain harva tietää minusta asioita, joita kirjassa tullaan kertomaan. Se on kauhistuttavaa, mutta myös vapauttavaa, hän kuvailee.

Ainutlaatuisessa elämäkerrassa altavastaajan roolista musiikkimaailman taivaalle noussut tähti kuvataan ilman suojamuureja. Suuri yleisö pääsee nyt ensimmäistä kertaa kurkistamaan kulissien toiselle puolelle ja tutustumaan ihmiseen artistin takana. Kirjaa varten on haastateltu Jaren ystäviä, sukulaisia ja musiikkiuraa alusta asti seuranneita kollegoita.

Mikko Aaltonen on pitkän linjan toimittaja ja pop-kriitikko, joka on toiminut Rumba-lehden päätoimittajana, Imagen kolumnistina sekä kirjoittanut säännöllisesti muun muassa Helsingin Sanomiin, Kauppalehteen ja Me Naisiin.

Lue myös:

    Uusimmat