Mainos

Cheekin veljeä ahdistellut ihailija tuomittiin vainoamisesta alentuneesti syyntakeisena – nainen pommitti viesteillä ja kantoi lahjoja kotiovelle

Cheekin veljeä Jere Tiihosta ahdistellut nainen tuomittiin vainoamisesta alentuneesti syyntakeisena. Itä-Suomen hovioikeus ratkaisi asian tänään.

Tuomioon mukaan nainen oli lähetellyt Tiihoselle suuren määrän viestejä ja vieraillut kahdesti tämän kotiovella vastoin miehen tahtoa. Kotiovelle nainen oli tullut, sillä hänen tarkoituksenaan oli antaa miehelle lahjoja.

Oikeus katsoi, että naisen tarkoituksena oli päästä Tiihosen kanssa läheisempiin väleihin.

Ennen vainoamista nainen oli ollut urheiluhierojana toimivan Tiihosen asiakkaana. Koska Tiihonen oli jossain vaiheessa lopettanut asiakassuhteen ja lakannut vastaamasta naisen yhteydenottoihin, nainen oli lähetellyt viestejä myös Tiihosen muille naisasiakkaille ihmetelläkseen, miksei mies vastaa.

Nainen tuomittiin vainoamisesta jo aiemmin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Nyt hovioikeus kuitenkin katsoi, että nainen oli teot tehdessään alentuneesti syyntakeinen. Hovioikeus pyysi asiassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausuntoa.

Hovioikeus katsoi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi vainoamisesta 30 päiväsakon sakkorangaistuksen. Siitä jää naisen tuloilla maksettavaa yhteensä 180 euroa. Jo aiemmin käräjäoikeudessa nainen määrättiin maksamaan Tiihoselle aiheuttamastaan kärsimyksestä 1000 euroa korvauksia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja