Château Pech-Latt 2001

  • Ranska, Languedoc-Roussillon
  • Château Pech-Latt, AC Corbières
  • Alkon nro: 5714
  • Hinta: 11.69 €

Château Pech-Latt sijaitsee Corbièresin viinialueella Languedocissa, Etelä-Ranskassa. Tilan omistaa Jacques André. Pech-Lattin omistuksessa on noin 115 hehtaaria viiniviljelmiä ja talon tarhat sijaitsevat Alaric-vuoren etelään avautuvilla rinteillä Lagrassen kunnassa. Viini on ns. sekoiteviini joka tehdään carignan-, grenache-, syrah-, mourvedre-, cinsault- rypäleistä.

Château Pech-Latt aloitti viiniensä pullottamisen tilalla vuonna 1971 ja talo noudattaa nykyään täysin luonnonmukaisen viininviljelyn periaatteita. Köynnöksiä lannoitetaan ainoastaan orgaanisilla lannoitteilla, tuholais- ja rikkaruohomyrkkyjä tai synteettisiä lannoitteita ei käytetä lainkaan. Talon viinit on luomusertifioitu ECOCERT- järjestön toimesta.

Pech-Lattin köynnökset ovat keskimäärin 35 vuoden ikäisiä. Punaviinin tuotantoa varten tarhoissa viljellään lajikkeita kuten, carignan, mourvèdre, grenache ja syrah. Château Pech-Lattin omistaa Burgundista kotoisin oleva Maxin perhe.

Tämä on väriltään kirkas ja syvän rubiininpunainen viini, jossa on hieman kehitystä. Tuoksu on puhdas ja runsas. Siinä on runsaan hedelmäinen tummien marjojen ja mausteiden sävyttämä ote. Maku on kuiva ja keskitäyteläinen. Siinä on samaa mausteisuutta ja tummien marjojen makua kuin tuoksussakin. Runsaahko hedelmäisyys ja tasapainoinen hapokkuus sekä kehittyneet tanniinit tekevät viinistä kokonaisuutena tasapainoisen. Jälkimaku on pitkähkö ja keveästi mausteinen. Tarjoa noin 16–18-asteisena. Dekantointi avaa tätä nuorta viiniä hieman nopeammin tuoden sen persoonan paremmin esiin.

Minkä kanssa?

Château Pech-Latt on hyvä viini arkisemman ja konstailemattomamman ruoan kumppaniksi. Klassinen Entrecôte uuniperunan, valkosipulivoin ja pienen salaatin kera on malliesimerkki. Toisaalta keskiaromaattiset haudutetut liharuoat toimivat myös hyvin. Juustoksi valitse kovia kypsytettyjä juustoja kuten esim.Emmentalia.

Viiniarvostelu: Sommeliér Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat