Charles Leclercin katastrofaalisen pysähdyksen taustat selvillä: "Olisi varmasti nopeampi"

Ferrari-tallin suoritus Monacon GP:ssä oli surkea. Charles Leclerc pääsi paalulta matkaan, mutta jäi lopulta neljänneksi varikkomöhläysten takia.

Kilpailuun lähdettiin sadekelin renkailla, mutta rata kuivui melko nopeasti. Toisena siinä vaiheessa ajanut Red Bullin Sergio Perez kävi vaihtamassa alleen välikelin renkaat kierroksella 16.

Kärjessä ajanut Leclerc reagoi Perezin liikkeeseen täysin väärään aikaan ja kävi vaihtamassa välikelin renkaat vasta kierroksella 18. Vain kolme kierrosta siitä monacolainen meni uudestaan varikolle. Tällä kertaa välikelin kumit vaihdettiin kuivan kelin renkaisiin.

Kaiken tämän sähläyksen seurauksena Leclerc tippui neljänneksi, kun tallikaveri Carlos Sainz ja Red Bullin Max Verstappen pyyhälsivät monacolaisen ohi, koska siirtyivät suoraan vesikelin renkaista slikseihin.

"Olisi varmasti paljon nopeampi"

Leclercin varikkotaktiikka oli täysin väärä. Hän oli alkukierrokset selkeästi kärkiajajista nopein, mutta tunaroi voittomahdollisuutensa katastrofaaliseen varikkopysähdyksiin. Leclercin kisainsinööri Marcos Padros oli ehdottanut hänelle mahdollisuutta vaihtaa vesikelin renkaista suoraan kuivan kelin renkaisiin.

– Välikelin rengas olisi varmasti paljon nopeampi, Leclerc oli vastannut Racefansin mukaan.

Keskustelun jälkeen Leclerc kurvasi varikolle ja sai alleen välikelin renkaat. Samaan aikaan toinen Ferrari-kuljettaja Carlsos Sainz kävi keskustelua oman kisainsinöörinsä kanssa parhaista renkaista ja taktiikasta. Hänelle kerrottiin Perezin vaihtaneen alle välikelin kumit.

–  En ole varma, onko se oikea taktiikka. Rata on melkein valmis kuivan kelin renkaille, espanjalainen totesi.

Leclerc myönsi kisan jälkeen, että välikelin renkaille vaihtaminen oli väärä päätös. Monacolainen kertoi myös, ettei tiennyt saavansa alle välikelin renkaat, kun hän teki ensimmäisen pysähdyksensä.

– Kun minut käskettiin varikolle, tottelin tietysti. Meillä ei ollut aikaa keskustella asiasta, koska luulen, että yritimme reagoida Pereziin, Leclerc kertasi hektisiä tapahtumia.

– Tämä oli luonnollisesti iso pettymys, varsinkin kotiradalla.

Leclerc sijoittui lopulta kisassa neljänneksi. Leclerc on MM-sarjan pisteissä toisena, yhdeksän pistettä Max Verstappenia perässä.



Lue myös:

    Uusimmat