Charles ja Ray Eames

Muovituolit / Plastic Armchair RAR, DAR ja DAX

Aviopari Charles ja Ray Eames suunnittelivat tämän tuolin vuonna 1948. Se oli esimerkki edullisesta huonekalusuunnittelusta ja se on myös ensimmäinen massatuotantoon päätynyt muovituoli. Kun muovi aikanaan tuli sisustukseen, se tuli korvaamaan muita materiaaleja eikä heti aluksi ollut aivan salonkikelpoinen. Vitsaillen voitiin sanoa: Tämä on aitoa muovia! Toisaalta se oli merkki modernista ajattelusta ja uskalluksesta.

Plastic Chair on ergonomisesti hyvin suunniteltu, siinä malttaa istua pitkiäkin aikoja mukavasti. Jos jalkoina on vielä keinuvat vaahterapuiset jalakset, jaksaa tuolissa viihtyä vieläkin pidempään. Erilaisia jalkavaihtoehtoja on useita, mutta keinutuoli on niistä hauskin. Tuolin voi ostaa myös pehmusteella varustettuna. Alunperin tuoli valmistettiin lasikuidusta, mutta nykyään sen materiaali on luontoystävällisempää kierrätyskelpoista polypropyleeniä.

Tämän viikon kauniissa kodissa on ruokapöydän ympärillä samasta tuolista versio ilman käsinojia. Klassikoiden bongaaminen tv ohjelmista on muuten hauska huvi. Saksalaiset poliisisarjat vilisevät niitä!

  • Teksti Hanna Sumari
  • Kuvauksen tuolit Artek

(t.i.l.a. 21.10.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja