Céline Dionin uusi dokumentti näyttää laulajan 10 minuutin kouristuskohtauksen

Artisti Céline Dion kertoo avoimesti jäykkyysoireyhtymästään uudessa I Am: Celine Dion -dokumentissaan. Ohjelmassa näytetään myös laulajan raju kouristuskohtaus. 

Artisti Céline Dionin, 56, uusi 25. kesäkuuta julkaistu dokumentti I Am: Celine Dion näyttää, miten hänen elämänsä on muuttunut sen jälkeen, kun hänellä todettiin jäykkyysoireyhtymä. Laulaja kertoi harvinaisen autoimmuunisairauden diagnoosistaan ensimmäistä kertaa julkisuudessa joulukuussa 2022. 

Dokumentissa näytetään 10 minuuttia kestävä, raju kouristuskohtaus, jossa Dion halvaantuu useiksi minuuteiksi. Lääkäritiimi hoitaa Dionia Valiumilla ja nenäsumutteella, mutta kun hänen oireensa jatkuvat ja jopa pahenevat, heidän on harkittava Dionin viemistä sairaalaan, sillä se voi johtaa "kriisiin".

Alla oleva video ei sovi herkille.

Halvaantuneena, mutta nyyhkyttäen Dion viestittää jollekin hoitotiimin jäsenelle puristamalla tämän kättä, kunnes hän pystyy jälleen liikkumaan. Kun hän saa ruumiintoimintonsa takaisin, laulaja kertoo tiimilleen tuntevansa itsensä "niin noloksi" tällaisista tapahtumista.

Duodecim-lehden mukaan jäykkyysoireyhtymä on harvinainen neurologinen sairaus, jonka tyypillisiä piirteitä ovat vartalolihasten ja proksimaalisten raajalihasten jäykkyys sekä kivuliaat lihaskouristukset. National Institutes of Healthin sivuston mukaan oireet voidaan pitää hallinnassa hoidon avulla, mutta parannuskeinoa ei ole olemassa.

Dion pyrkii elämään ja esiintymään tavalliseen tapaan, mutta joutuu ajoittain sivuun pelottavien kohtaustensa vuoksi. 

Hän joutui perumaan Courage-maailmankiertueensa, joka käynnistyi uudelleen vuonna 2022 sen jälkeen, kun se oli keskeytetty koronapandemian vuoksi. Dion on esiintynyt viime kuukausina muutamissa julkisissa tilaisuuksissa, muun muassa yllättävästi lavalla vuoden 2024 Grammy-gaalassa ja useilla matkoilla jääkiekkopeleihin poikiensa kanssa.

Aikaisemmin tässä kuussa ennen dokumentin ensi-iltaa Dion istui Todayn Hoda Kotbin kanssa haastatteluun sairaudestaan ja kertoi kameran edessä avoimesti koettelemuksistaan, joita hän on kohdannut diagnoosinsa jälkeen.

Laulaja kertoi, että hänellä jäykkyysoireyhtymänsä ilmeni ensin kurkussa, ja lihakset lukkiutuivat niin, että se tuntui kuin joku kuristaisi, kun hän yritti laulaa. Sairaus on aiheuttanut kouristuksia myös hänen vatsaansa, selkärankaansa, kylkiluihinsa ja raajoihinsa, ja Dion totesi, että vaiva voi ilmetä lukitsemalla hänen raajansa tiettyihin asentoihin, esimerkiksi ruoanlaiton aikana. 

Kouristukset ovat toisinaan menneet jopa niin pahoiksi, että laulaja on kärsinyt kylkiluiden murtumisesta. Mutta ehkä vieläkin suurempi tuska laulajalle tuli siitä, että hän piti tilansa aluksi salassa. Dion kertoi Kotbille tuntevansa, että hän valehteli ihmisille, jotka saivat hänet siihen pisteeseen, missä hän on nyt. Hän ei halunnut enää valehdella ihmisille. 

Dokumentti on nähtävillä Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa. 

Lähde: ET Online

Lue myös:

    Uusimmat