Jäykkyysoireyhtymä on muuttanut Céline Dionin lauluääntä: "Tuntuu kuin joku kuristaisi"

Artisti Céline Dion kertoi puolisentoista vuotta sitten sairastavansa jäykkyysoireyhtymää. Sairaus on vaikuttanut tähden lauluääneen. 

Upeasta lauluäänestään tunnettu artisti Céline Dion, 56, on ollut viime vuosina otsikoissa erityisesti kerrottuaan jäykkyysoireyhtymädiagnoosistaan joulukuussa 2022. Sen jälkeen hän ei ole noussut keikkalavoille. 

NBC News julkaisi 7. kesäkuuta lyhyen videon haastattelusta, jossa Dion kertoo juontaja Hoda Kotbille, että oireyhtymä on muuttanut hänen lauluääntään. 

– Se tuntuu kuin joku kuristaisi sinua. Aivan kuin joku painaisi kurkunpäätä, nielua, tällä tavalla, Dion kertoo videolla ja painaa sormillaan kurkunpäätään. 

Alta voit katsoa Céline Dionin haastatteluvideon.

Laulajatähti kertoo, että kurkunpää ja nielu ikään kuin kouristelevat, eikä ääntään pysty muuttamaan korkeammaksi tai matalammaksi. Dionin mukaan kouristuksia voi olla myös esimerkiksi kylkiluiden alueella, ja joskus ne ovat niin vakavia, että kylkiluut voivat murtua. 

Duodecim-lehden mukaan jäykkyysoireyhtymä on harvinainen neurologinen sairaus, jonka tyypillisiä piirteitä ovat vartalolihasten ja proksimaalisten raajalihasten jäykkyys sekä kivuliaat lihaskouristukset. National Institutes of Healthin sivuston mukaan oireet voidaan pitää hallinnassa hoidon avulla, mutta parannuskeinoa ei ole olemassa.

Diagnoosinsa julkistamisen jälkeen laulaja on nähty julkisuudessa vain harvoin. Helmikuussa 2024 hän luovutti  Grammy-gaalassa vuoden albumin palkinnon  Taylor Swiftille tämän Midnights-albumista. 

Dionin koko haastattelu Kotbin kanssa on tarkoitus julkaista tiistaina 11. kesäkuuta. Amazon Prime Video julkaisee 25. kesäkuuta artistista dokumentin nimeltään I Am: Celine Dion, jossa tähti kertoo myös elämästään jäykkyysoireyhtymän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat