Tiger King -tähti haastoi Netflixin oikeuteen – syyttää suoratoistojättiä luvattomasta materiaalin käytöstä kohusarjan jatko-osassa

Carole Baskin ja tämän aviomies ovat haastaneet Netflixin ja Royal Goode Production -tuotantoyhtiön oikeuteen.

Netflixin dokumenttisarja Tiger King tekee tänä vuonna paluun, kun sarjasta julkaistaan jatko-osa. Vaikka jatko-osan julkaisu on faneille iloinen uutinen, eivät kaikki ole toisesta kaudesta mielissään. Dokumenttisarjan ensimmäisen osan kautta kuuluisuuteen noussut eläinoikeusaktivisti Carole Baskin on nimittäin haastanut Netflixin oikeuteen jatko-osan vuoksi.

Baskin haastoi Netflixin oikeuteen suoratoistopalvelun käytettyä tulevassa jatko-osassa Baskinista materiaalia ilman tämän lupaa. People-lehti uutisoi, että liittovaltion tuomioistuimeen jätettyjen oikeusasiakirjojen mukaan Baskin ja tämän puoliso kieltäytyivät Royal Goode Production -tuotantoyhtiölle olemasta mukana dokumenttisarjan jatko-osassa.

Asiakirjojen mukaan tuottajat Eric Goode ja Rebecca Chaiklin ottivat pariskuntaan yhteyttä puhdistaakseen ilmaan Baskinin kanssa. Baskin oli tyytymätön siihen, miten hänet esitettiin dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa. Goode ja Chaiklin halusivat Peoplen mukaan varmistaa, että Baskin saataisiin mukaan myös dokumenttisarjan jatko-osaan.

Oikeuteen toimitettujen asiakirjojen mukaan Baskinin ja tämän puolison kieltävästä vastauksesta huolimatta tulevan Tiger King -jatko-osan trailerissa annetaan olettaa Baskinin olevan keskeinen hahmo uudessa dokumenttisarjan jatko-osassa. Trailerissa on käytetty vanhaa videomateriaalia Baskinista.

Asiakirjoissa kerrotaan, että mikäli Baskinista kuvattua materiaalia käytetään dokumenttisarjan jatko-osassa, rikkoo se sopimuksia, jotka Baskin allekirjoitti ennen ensimmäisen osan kuvaamista.

Baskinin aviomies Howard kirjoitti Peoplelle lausunnon, jossa kerrotaan pariskunnan haastaneen sekä Netflixin että Royal Goode Production -tuotantoyhtiön oikeuteen. Lausunnon mukaan suoratoistopalvelulla tai tuotantoyhtiöllä ei ole lupaa käyttää pariskunnasta nauhoitettua video- tai äänimateriaalia.

Tiger King: Villi ja vaarallinen tiikeribisnes -dokumenttisarja tuli katsottavaksi Netflixiin maaliskuussa 2020. Nopeasti suursuosioon nousseen dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa keskiössä ovat nykyisin 22 vuoden vankeustuomiota suorittava entinen eläintarhanpitäjä Joe Exotic ja eläinoikeusaktivisti Carole Baskin.

Lue myös:

    Uusimmat