Buttonilta suolaa Vettelin haavoihin

McLaren-kuljettaja Jenson Button sai Saksan GP:n kakkossijan takaisin itselleen kisan jälkeen, kun tuomaristo määräsi Sebastian Vettelille aikarangaistuksen, joka pudotti saksalaisen viidenneksi.

Radalla Button putosi Vettelin taakse kolmanneksi viimeistä edellisellä kierroksella, mutta Vettel ajoi ohituksessaan sääntöjenvastaisesti radan ulkopuolella. Buttonin mielestä siinä ei ollut mitään epäselvää, että Vettel ansaitsi ohituksestaan rangaistuksen.

– Sebastianin ohitus oli varsin suoraviivainen asia: Säännöt sanovat, ettei radan ulkopuolelle saa mennä hankkimaan etua, Button linjasi.

Buttonin arvion mukaan Vettel olisi päässyt hänestä myöhemmin ohi ilman radan ulkopuolella ajamistakin.

– Tilanne oli sellainen, että hänelle olisi tullut lisää tilaisuuksia ennen kisan päättymistä, sillä takarenkaani olivat vahingoittuneet. Se johtui siitä, että minun piti puristaa kovaa yrittäessäni saavuttaa Fernando Alonsoa, minkä seurauksena minulla ei ollut mitään jäljellä takarenkaissani kisan lopussa. Renkaat olivat hyvin pitkälti lopussa kaksi kierrosta ennen ruutulippua, Button paljasti Vettelin kannalta harmillisen tiedon.

Lue myös:

    Uusimmat