Mainos

Bussiyhtiön johtaja kertoo kesken ajon hyökänneestä matkustajasta: "Oli vain huutoa"

Koiviston auton toimitusjohtaja kiittelee bussikuskin ja matkustajien ripeää toimintaa uhkaavassa tilanteessa, jossa matkustaja hyökkäsi kuljettajan kimppuun kesken ajon.

Toimitusjohtaja Mikko Markkula kertoo Uuraisten kohdalla sattuneen tilanteen tapahtuneen täysin yllättäen. Markkula kertoo MTV Uutisille keskustelleensa asiasta hyökkäyksen kohteeksi joutuneen kuljettajan kanssa.

– Kuljettaja kertoi matkustajan tulleen täysin yllättäen matkustamosta ja tarttuneen häntä ranteesta kesken ajon. Tätä ennen matkustamosta oli kuulunut kovaäänistä huutoa.

Markkulan mukaan kuljettaja oli reagoinut nopeasti huutoon ja hän oli ehtinyt hidastaa nopeutta 85 kilometrin tuntivauhdista noin 45 kilometrin tuntivauhtiin ennen kuin hyökkääjä tarttui häneen kiinni.

– Jos kuljettaja ei olisi ehtinyt reagoimaan niin tilanne olisi ollut paljon vaarallisempi. Kuljettajan toiminta on auttanut tilanteessa kovasti, Markkula toteaa.

Markkulan mukaan kuljettaja ei tunnistanut, mitä hyökkääjä oli huutanut.

– Kaikki tapahtui äkkiä. Oli vain huutoa.

Markkulan mukaan poliisi joutui siirtämään epäillyn 30-vuotiaan miehen bussista voimatoimin. Hän kertoo poliisin tutkineen paikan päällä hyökkääjän vaatteet ja matkatavarat, mutta asetta tai muutakaan kättä pidempää ei löydetty.

"Erittäin poikkeuksellinen tilanne"

Markkula toteaa, että kuljettajan kimppuun hyökkääminen kesken ajon on pikavuoroliikenteessä hyvin poikkeuksellista.

– Suurien kaupunkien liikenteessä voi tulla sanailua tai uhkaavia tilanteita kuljettajalle, mutta se, että kaukoliikenteessä tapahtuu yllättäen näin on kyllä hyvin harvinaista.

Markkula kertoo, että bussin kuljettajille on järjestetty koulutusta uhkaavien tilanteiden varalle, jotta mahdollisia vaaratilanteita opitaan tunnistamaan.

– Ihmisten käytöksestäkin pystyy usein tunnistamaan etukäteen, että tässä on jotain erikoista, mutta nyt meillä on ollut matkustaja, josta kuljettaja ei etukäteen ymmärtääkseni ole havainnut sen erikoisempaa.

Loimaalla tapahtunut vastaava tilanne askarruttaa

Markkula kertoo odottavansa kiinnostuneena mitä poliisi saa selville. Häntä myös askarruttaa toinen vastaavanlainen tilanne, joka tapahtui eilen iltapäivällä Loimaan linja-autoasemalla.

MTV Uutisten tietojen mukaan sekä Uuraisten, että Loimaan bussihyökkäyksissä tekijöinä oli turvapaikanhakijat, jotka olivat saaneet kielteisen päätöksen.

– Herää tietenkin kysymys siitä, että onko näillä tapauksilla yhteys, Markkula pohtii.

Markkula kiittelee kuljettajan ja matkustajien toimintaa uhkaavassa tilanteessa.

– Sillä oli tärkeä rooli, että kuljettaja ennakoi heti äänen perusteella ja matkustajat ryhtyivät auttamaan. Se oli hieno asia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja