Miksi KRP tutkii bussihyökkäyksiä? Mies hyökkäsi bussikuskin kimppuun kesken ajon Uuraisilla – Loimaalla samankaltainen tapaus

Kuljettajan kylmänviileä toiminta sekä matkustajien ripeät otteet estivät suuren onnettomuuden yhdeltä viime yönä. Helsingistä Ouluun matkalla olleessa linja-autossa koettiin Uuraisten kohdalla välikohtaus, kun yksi matkustajista hyökkäsi kuljettajan kimppuun.

– Nopeutta oli 80 kilometriä tunnissa. Vaaratilanne oli olemassa, mutta kuljettaja sai pidettyä kädet ratissa ja linja-auton tiellä, tutkinnanjohtaja Sanna Springare keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan bussissa oli tapahtumahetkellä noin 15 matkustajaa. Heistä etupenkeissä istuneet reagoivat välikohtaukseen ripeästi ja onnistuivat taltuttamaan epäillyn. Mies painettiin lattiaan ja pidettiin paikoillaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka.

KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja epäiltynä lievänä pahoinpitelynä.

– KRP tutkii (paikallispoliisin sijaan) tapausta, koska bussissa oli matkustajia ympäri Suomea ja tutkinta on siksi maantieteellisesti levinnyt laajalle, Springare selventää.

Loimaalla lähes identtinen välikohtaus eilen – eri tekijä

KRP kertoi selvittävänsä mahdollista yhteyttä Loimaalla eilen iltapäivällä tapahtuneeseen vastaavaan välikohtaukseen, jossa matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun. Tilanteissa ei tapahtunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

Springaren mukaan Loimaan tapauksessa ei epäillä samaa henkilöä kuin Uuraisten tapauksen kohdalla.

Loimaan tapauksessa matkustaja puuttui kuljettajan toimintaan linja-autoasemalla, ja linja-auton nopeus oli alhainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja