Loimaalla ja Uuraisilla bussikuskien kimppuun hyökänneet miehet ovat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita – KRP selvittää motiivia

3:02

MTV Uutisten tietojen mukaan molemmissa bussihyökkäyksissä tekijänä on turvapaikanhakija, joka on saanut kielteisen päätöksen.

Katso video: Sisäministeri MTV Uutisille: Bussihyökkäyksissä terrorismia ei ole suljettu pois.

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi aiemmin tutkivansa kahta tapausta, joissa molemmissa mies kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon. Tapaukset sattuivat eri paikkakunnilla eri aikoihin.

Ensimmäinen tapaus sattui tiistaina iltapäivällä Loimaan linja-autoasemalla. KRP:n mukaan kolmikymppinen mies kävi kuljettajaan ja rattiin käsiksi sillä seurauksella, että bussi osui toiseen ajoneuvoon.

Bussin nopeus oli pieni, eikä kukaan loukkaantunut.

Uhkaavampi tilanne koettiin Uuraisilla yhden aikaan viime yönä. Mies hyökkäsi bussikuskin kimppuun kesken ajon, kun bussilla oli nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa.

Muut matkustajat saivat miehen taltutettua. Helsingistä Ouluun matkalla olleessa bussissa oli noin 15 ihmistä.

Myös Uuraisten epäilty on noin 30-vuotias mies. KRP selvittää, tuntevatko miehet toisensa.

Miesten mahdollisesta motiivista ei ole tietoa, mutta muun muassa päihteiden ja mielenterveysongelmien mahdollisuutta selvitetään.

KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja epäiltynä lievänä pahoinpitelynä.

MTV Uutisten tietojen mukaan mikään ei tässä vaiheessa viittaa terrorismiin, mutta sen mahdollisuutta ei voida myöskään sulkea vielä pois tutkinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja