Bussilla matkustamisen huonot puolet – tunnistatko nämä tutut tilanteet?

Ruuhkabussissa matkustaminen voi joskus kiristää hermoja. Tunnistatko tietyt bussista toiseen toistuvat tilanteet?

Julkisen liikenteen hyödyt ovat kiistattomat, mutta jos matkustat paljon vaikkapa bussin kyydissä, tunnistanet tietyt tilanteet, jotka toistuvat linjasta ja vuorosta toiseen. 

1. Se tyyppi, joka ei siirrä laukkuaan penkiltä

Bussi on täynnä. On ruuhka-aika. Silti aina löytyy joku, joka pitää ostoskassiaan penkillä vierellään. Hei tyyppi, tavarasi eivät ole niin tärkeitä! Päästä joku istumaan. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin ympäristöstään tietämätön ihminen, joka pitää päivällistarpeitaan tärkeämpänä kuin muita ihmisiä.

2. Kun täyteen ahdettu bussi ajaa ohitsesi

Seisot bussipysäkillä kylmästä hytisten kymmenen muun ihmisen kanssa. Bussi tulee – ja ajaa ohitsesi tupaten täynnä ihmisiä. Kiva.

3. Se tyyppi, joka yskii keuhkojaan pihalle

Varsinkin flunssakauden aikaan bussissa on aina se yksi tyyppi, joka yskii yskimästä päästyään. Vika ei toki ole hänen, mutta sinua ällöttää silti. Yrität olla hengittämättä suun kautta, koska ajatuskin tyypin yskäbakteereistä karmii sinua. Samalla yrität vilkuilla, tajuaako hän edes laittaa käsivarttaan suun eteen.

4. Se tyyppi, joka lukee tekstiviestejäsi/kirjaasi vierelläsi

Vierelläsi tai selkäsi takana istuu ihminen, jonka huomaat vilkuilevan jatkuvasti puhelintasi tai lukemaasi kirjaa. Vai oletko itse kenties tällainen salavilkuilija?

5. Se tyyppi, joka syö haisevaa ruokaa bussissa

Yöbussissa vastapäätäsi istuu tyyppi, joka herkuttelee pikaruoalla. Humalatilastasi riippuen joko himoitset hänen ruokaansa tai sinua ällöttää se. Tai vatsa kurnien töistä kotiin matkatessasi joku kehtaa mässytella karkeilla vierelläsi.

6. Kun bussi on edellä tai jäljessä aikataulustaan

Kumpi vain on epäkäytännöllisempää kannaltasi. Joko näet bussin takavalot saapuessasi täysin ajoissa pysäkille tai joudut odottelemaan bussia minuuttikaupalla ja myöhästyt jatkoyhteyksistäsi – ja töistä.

7. Se tyyppi, joka huutaa puhelimeensa

Jos elämässäsi ei juuri nyt tapahdu paljoakaan, hyppää johonkin sattumanvaraisesti valitsemaasi bussiin ja salakuuntele sitä tyyppiä, joka huutaa puhelimeensa. Jonkun elämässä on aina enemmän draamaa – eivätkä he välitä selvästikään siitä, että joku kuuntelee. Parisuhderiitoja, työstressiä ja kaikenlaista juoruilua, hyppää bussiin ja valitse omasi!

8. Se pari, jonka pitäisi hankkia hotellihuone

Mieluummin antaisit jonkun vilkuilla lukemaasi kirjaa olkasi yli kuin katselisit sitä yltiöromanttista pariskuntaa, joka pitelee toisiaan kädestä, suutelee tai tekee jotain vielä ällömpää.

9. Kun yrität pysyä paikoillasi, vaikket voi pitää mistään kiinni

Joudut seisomaan ruuhkabussissa, etkä voi ottaa mistään kiinni. Bussi tekee äkkijarrutuksen, ja kaadut viereisen tädin syliin. Vastaanotto voi olla ystävällinen, mutta se voi olla myös kaikkea muuta. Ja sinua hävettää koko loppumatkan.

10. Se tyyppi, joka kuuntelee musiikkia ärsyttävän kovalla

Aina löytyy joku ihminen, joka kuuntelee musiikkia korvakuulokkeistaan niin kovalla, että takapenkkikin tietää, millaisesta musiikista tämä pitää. Erityisesti aamubussissa vieruskaverin teknoa sisältävän musiikkilistan kuuntelu ei juuri innosta.

Osittainen lähde: Diply

Jotain hyvääkin – katso videolta sankarikuski Bekin tarina:

Arjen sankarikuski yllättyi matkustajien aplodeista 3:32

Lue myös nämä:

Lue myös:

    Uusimmat