Burkina Fasossa yli 130 ihmistä menetti henkensä surullisessa joukkomurhassa – hyökkääjät 12–14-vuotiaita

4:13
Entinen lapsisotilas Mohamed kertoi tarinansa MTV Uutisille vuonna 2019.

Burkina Fasossa on tapahtunut harvinaisen synkkä ja raaka joukkomurha, kun maan pohjoisosia kontrolloiva jihadistijärjestö määräsi joukon lapsisotilaita hyökkäämään Solhanin kylään, kertoo The Guardian

Sekä YK että Burkina Fason hallitus ovat vahvistaneet, että hyökkäyksen takana oli enimmäkseen 12–14-vuotiaita lapsia. 

Lapsisotilaat olivat avanneet tulen kylän asukkaita kohtaan ja polttaneet useita taloja. Kesäkuun 4. päivä tehdyssä iskussa henkensä menetti yli 130 ihmistä. 

Isisiin ja Al-Qaidaan liitetyt jihadistit ovat piinanneet Burkina Fason pohjoisia alueita jo vuosien ajan. Taannoisen iskun kerrotaan olevan pahin vuosiin.  

YK :n rauhanturvaajat ja muut kansainväliset joukot ovat useasti puuttuneet ääri-islamilaisten toimintaan alueella, mutta Burkina Fasoa, Malia ja Nigeriaa piinaavat hyökkäykset eivät ole hellittäneet. 

Burkina Fason viranomaiset ovat kertoneet, että maassa toimivat Islamistijärjestöt ovat käyttäneet lapsisotilaita hyökkäyksissään jo vuoden ajan. 

Siviiliväestöön ja sotilasjoukkoihin kohdistetut hyökkäykset ovat olleet Burkina Fasossa rajussa kasvussa viime vuosina. Hyökkäyksissä on kuollut satoja ihmisiä ja yli miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. 

Lisäksi yli kaksituhatta koulua on jouduttu sulkemaan, mikä vaikuttaa yli 300 000 lapseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja