Burkina Fasossa kuolonuhrien määrä kasvanut entisestään – lähes 140 siviiliä kuollut epäillyssä jihadistien hyökkäyksessä

Burkina Fasossa Länsi-Afrikassa ainakin 138 siviiliä on kuollut epäillyssä jihadistien hyökkäyksessä maan pohjoisosassa, viranomaiset kertovat.

Kuolonuhrien määrä on kasvanut aiemmasta arviosta. Turvallisuuslähteen mukaan aseistautuneet hyökkääjät iskivät Solhanin kylään perjantain ja lauantain välisenä yönä.

–  Monet haavoittuneet ovat menehtyneet haavoihinsa ja uusia ruumiita on löydetty, kertoi paikallinen viranomainen lauantai-iltana.

Hänen mukaansa ruumiit oli haudattu joukkohautoihin. Lisäksi kymmenet ovat haavoittuneet yöllisen iskun seurauksena.

Maailman köyhimpiin maihin kuuluva Burkina Faso on naapurimaidensa Malin ja Nigerin tavoin kärsinyt vuodesta 2015 lähtien jihadistien hyökkäyksistä, mutta lauantain vastaisen yön isku on uhrilukunsa perusteella verisin. Paikallishallintolähteen mukaan hyökkäys kohdistui ensin jihadisteja vastustaviin siviilijoukkoihin, jotka tukevat maan armeijaa. Sen jälkeen hyökkääjät kulkivat talosta toiseen surmaten ihmisiä. Toisen lähteen mukaan hyökkääjät lisäksi sytyttivät muun muassa koteja tuleen.

YK:n pääsihteeri tuomitsi iskun

Solhan on pieni kylä noin 15 kilometrin päässä Sebbasta, joka on Yaghan provinssin pääkaupunki.

Kaikkiaan arviolta 1  400 ihmistä on saanut Burkina Fasossa surmansa hyökkäyksissä, ja yli miljoona ihmistä on paennut kodeistaan. Iskut alkoivat aikoinaan maan pohjoisosasta läheltä Malin rajaa, mutta ovat sittemmin levinneet myös muille alueille, erityisesti maan itäosiin.

Burkina Fason presidentti Roch Marc Christian Kabore on tuominnut iskun ja kutsunut sitä barbaariseksi ja halveksittavaksi.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on niin ikään tuominnut verilöylyn. Guterresin edustaja Stephane Dujarric kertoi pääsihteerin olevan kauhistunut tapahtumista ja tarjoavansa Burkina Fason viranomaisille YK:n täyden tuen.

Maahan on julistettu tuoreen hyökkäyksen johdosta kolme päivää kestävä kansallinen suruaika, joka päättyy maanantain jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat