Burger Kingin puutteista kohu Ruotsissa – Suomessa puhtaat paperit yhtä poikkeusta lukuunottamatta

Burger Kingin Suomen ketjujohtaja painottaa pikaruokaravintoloiden tuoteturvallisuuden merkitystä MTV Uutisten haastattelussa.

Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet on paljastanut, että useat Burger King -pikaruokaketjuun kuuluvat ravintolat ovat Ruotsissa laiminlyöneet hygieniaa ja ketjun ohjeistuksia ruoan tuoreuden suhteen.

Ketjujohtajaja Siru Kalpio kertoo MTV Uutisille, että Suomessa on käytössä tarkat manuaalit ja standardit joiden mukaan Burger King toimii. Myös elintarvikeviranomaiset valvovat ohjeistusten noudattamista. Lisäksi ravintoloiden esimiehet tekevät jokapäiväistä valvontaa omissa toimipisteissään.

– On tärkeää huolehtia tuoteturvallisuudesta ja hygieniasta, sekä valvoa, että ohjeita noudatetaan niiden osalta.

Kalpio kertoo, että Suomen Burger King hallinnoi itse suurta osaa ravintoloita ja tekee tiivistä yhteistyötä tuoteturvallisuusasioissa franchise yritysten mm. Keskon ja Tallinkin kanssa. Toimintaa korjataan koko ketjun osalta, jos jotain puutteita löytyy.

MTV Uutiset tutki, että valtakunnallisen elintarvikevalvonnan Oiva-raportissa Burger King onkin saanut positiivista palautetta yhtä tapausta lukuun ottamatta, jossa ravintolalle annettiin korjauskehotuksia useasta eri kohdasta.

Ravintolan Oiva-raportissa saamat korjauskehoitukset:
Tilojen ja välineiden soveltuvuus, riittävyys ja kunnossapito
Henkilökunnan toiminta ja koulutus
Myynti ja tarjoilu


– Kehitimme sen mukaisesti koko yrityksen omavalvontaa ja levitimme ne kaikkiin toimipisteisiin. Näemme, että elintarvikeviranomaisten kanssa yhteistyö on tärkeää ja meillä on yhteinen tahtotila varmistaa ruoan turvallisuutta.Kalpion mukaan kyseinen tapaus liittyy uuteen toimipisteeseen, jossa terveystarkastaja antoi tarkempia ohjeita toimintaan. Kaipion mukaan puutteet on korjattu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja