Bulgogi eli korealainen salaattiwrapsi tonnikalasta

Liemessä 3.11.2005
Liemessä 3.11.2005MTV
Julkaistu 03.11.2005 10:00(Päivitetty 03.11.2005 11:04)
  • 500 g tuoretta tonnikalaa
  • 3 dl sushi-riisiä
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 1 jäävuorisalaatti
  • marinadi:
  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl japanilaista riisiviiniä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 kiwi-hedelmä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 pieni sipuli
  • 4 kevätsipulin vartta
  • kastike:
  • ½ dl seesamiöljyä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kevätsipulin varsi

Valmista marinadi pilkkomalla kiwi ja sipuli. Sekoita kiwi, sipuli, soija, riisiviini ja mustapippuri tehosekoittimessa. Lisää seesamiöljy. Pilko valkosipuli ja lisää joukkoon. Pyöräytä.

Leikkaa tonnikala suikaleiksi. Pilko kevätsipuli. Lisää tonnikala ja kevätsipuli valmiin marinadin joukkoon. Anna marinoitua min. 30 minuuttia.

Paista marinoitu tonnikala nopeasti kuumalla pannulla.

Valmista kastike pilkkomalla valkosipuli ja kevätsipuli pieneksi. Poista kevätsipuleista kuivat päät. Sekoita kulhossa seesamiöljyn kanssa.

Pese riisiä kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua 5 minuuttia. Laita kansi pälle ja anna hautua jälkilämmössä n. 10-15 minuuttia.

Irroittele salaatin lehdet. Täytä lehti tonnikalalla, riisillä ja kastikkeella. Kääri nyytiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle