- 500 g tuoretta tonnikalaa
- 3 dl sushi-riisiä
- 4 dl vettä
- suolaa
- 1 jäävuorisalaatti
- marinadi:
- 1 dl japanilaista soijaa
- 3 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl japanilaista riisiviiniä
- 1 tl mustapippuria
- 1 kiwi-hedelmä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 pieni sipuli
- 4 kevätsipulin vartta
- kastike:
- ½ dl seesamiöljyä
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 kevätsipulin varsi
Valmista marinadi pilkkomalla kiwi ja sipuli. Sekoita kiwi, sipuli, soija, riisiviini ja mustapippuri tehosekoittimessa. Lisää seesamiöljy. Pilko valkosipuli ja lisää joukkoon. Pyöräytä.
Leikkaa tonnikala suikaleiksi. Pilko kevätsipuli. Lisää tonnikala ja kevätsipuli valmiin marinadin joukkoon. Anna marinoitua min. 30 minuuttia.
Paista marinoitu tonnikala nopeasti kuumalla pannulla.