Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Bulgogi eli korealainen salaattiwrapsi tonnikalasta

Liemessä 3.11.2005
Liemessä 3.11.2005MTV
Julkaistu 03.11.2005 10:00(Päivitetty 03.11.2005 11:04)
  • 500 g tuoretta tonnikalaa
  • 3 dl sushi-riisiä
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 1 jäävuorisalaatti
  • marinadi:
  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl japanilaista riisiviiniä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 kiwi-hedelmä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 pieni sipuli
  • 4 kevätsipulin vartta
  • kastike:
  • ½ dl seesamiöljyä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kevätsipulin varsi

Valmista marinadi pilkkomalla kiwi ja sipuli. Sekoita kiwi, sipuli, soija, riisiviini ja mustapippuri tehosekoittimessa. Lisää seesamiöljy. Pilko valkosipuli ja lisää joukkoon. Pyöräytä.

Leikkaa tonnikala suikaleiksi. Pilko kevätsipuli. Lisää tonnikala ja kevätsipuli valmiin marinadin joukkoon. Anna marinoitua min. 30 minuuttia.

Paista marinoitu tonnikala nopeasti kuumalla pannulla.

Valmista kastike pilkkomalla valkosipuli ja kevätsipuli pieneksi. Poista kevätsipuleista kuivat päät. Sekoita kulhossa seesamiöljyn kanssa.

Pese riisiä kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua 5 minuuttia. Laita kansi pälle ja anna hautua jälkilämmössä n. 10-15 minuuttia.

Irroittele salaatin lehdet. Täytä lehti tonnikalalla, riisillä ja kastikkeella. Kääri nyytiksi.

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä