Brother Christmas esittää rankkoja syytöksiä "mustamaalauskampanjasta" – nostetut syytteet ovat "hiusten halkomista"

Itä-Suomen syyttäjänvirasto on nostanut syytteitä rahankeräysrikoksista liittyen Brother Christmas -avustusjärjestön toimintaan. Epäillystä törkeästä kirjanpitorikoksesta ei nosteta syytettä.

Syyttäjän mukaan tapauksessa ei ole viitteitä siitä, että järjestön rahoja olisi käytetty muuhun kuin tarkoituksenmukaiseen toimintaan. 

Brother Christmas eli Ari Koponen sanoo tiedotteessaan, että nyt hänestä levitetyt väärät väitteet on kumottu.

– Nyt viimeistään on tullut täysin kiistattomasti todistettua, ettei Brother Christmas ry:n keräyksillä saaduista varoista ole kulkeutunut euroakaan muualle kuin hädänalaisten auttamiseen, Koponen sanoo tiedotteessaan.

Syyttää HS:ää ja Seuraa piinallisesta kampanjasta

Koponen syyttää Helsingin Sanomia ja Seuraa mustamaalauskampanjasta näiden kirjoittamien Brother Christmasin toimintaan kriittisesti suhtautuvien artikkelien takia.

– Olen joutunut maassamme ennennäkemättömän laajan mustamaalauskampanjan kohteeksi, Koponen katsoo.

– Lehtien kirjoittelu aiheutti minulle runsaan vuoden kestäneen tuskallisen piinan, johon liittyivät pitkään jatkuneet poliisitutkimukset ja sen päälle kuukausia kestänyt syyteharkinta.

Koponen on tiedotteen mukaan tehnyt poliisille tutkintapyynnön Seuran jutusta ja "käynnistänyt epäiltyyn törkeään kunnianloukkaukseen liittyvät jatkotoimenpiteet Helsingin Sanomia" vastaan.

Koponen: Nostetut syytteet ovat hiusten halkomista

Syyttäjä päätti nostaa Brother Christmasia ja kahta muuta yhdistyksen hallituksen jäsentä vastaan syytteet rahankeräysrikoksista. Lisäksi Koposta vastaan nostettiin syyte Ari Koponen Events- toiminimeä koskien.

Koponen sanoo nostettujen syytteiden olevan kaatuneisiin epäilyihin verrattuna "täydellisen mitättömiä" ja "arpajaishallinnon käynnistämästä hiusten halkomisesta".

Hänen mukaansa syytteet liittyvät Mesenaatti-sivustolla ylläpidetyn joukkorahoituskampanjan muotoseikkoihin.

Ari Koponen on ehdolla eduskuntavaaleissa perussuomalaisten listoilla. 

Lue myös:

    Uusimmat